Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Dell Latitude 7450: Американски еталон за удобство, мобилност и производителност от най-висока класа

2024

1

апр.

Кое е първото нещо, приковаващо вниманието ви, разглеждайки нов преносим компютър? Да, най-вероятно това е дизайнът, макар че след него със сигурност трескаво проверявате характеристиките на хардуера и останалите му екстри. Когато съчетаете всички тези магнетични свойства на новия продукт, ще получите истински еталон за съвременен дизайн, качество, удобство и производителност. Ноутбук, подобен на новия Dell Latitude 7450.

 

 

Ултралек, красив и дори екологичен
Един истински ултрабук, като Dell Latitude 7450 няма как да е грубоват и затова ще го намерите в три варианта – Ultralight, Алуминиев и Алуминиев 2-в-1. Ултралекият вариант има магнезиево шаси с тъмносив River color цвят и тегло от едва 1,058 кг., което е наистина впечатляващо! Оставащите две разновидности са с алуминиево шаси, класически сив цвят (Titan Gray) и на практика също са доста леки – 1,33 кг. за алуминиевия и 1,53 кг. за 2-в-1 варианта. Последният позволява да го ползвате в 4 различни режима – на традиционен лаптоп, „режим палатка“, напълно изправен или пък затворен с екрана нагоре в режим „таблет“. Клавиатурата на всички варианти е осветена и се предлага в различни версии и езици.


Добре е да знаете още, че Latitude 7450 е изработен от 50% рециклиран алуминий в шасито, а Ultralight вариантът е дори още по-екологичен - изработен от 90% рециклиран магнезий, като се очаква от тази година Latitude да започнат да се доставят с 50% рециклиран кобалт в батериите. Dell е компанията, която вече ползва 100% рециклирани или възобновяеми опаковки с опции за многократна опаковка и още по-малко отпадъци.

 

 

Хардуер със специфични AI възможности
В унисон с „годината на AI”, новият процесор Intel® Core™ Ultra, комбиниран с Intel vPro®, предоставя сигурна хардуерна платформа с първокласна производителност и оптимизирана енергийна ефективност, готова да се справи с новото поколение натоварвания с изкуствен интелект. Има хибридна архитектура, съобразена с новият свят на AI – централният процесор поема по-леките бизнес AI задачи с ниска латентност, графичният процесор се включва при тежки мултимедийни или визуални AI задачи, а специалният невронен процесор NPU е специално посветен за продължителни и натоварващи AI таскове. В реалния свят това се изразява например в 132% по-голяма производителност при работа с графични приложения на Adobe, минимизиране на натоварването по време на сканиране за зловреден софтуер до само 1%, както и много сериозно ускорение при работа с модерните AI базирани приложения.


В различните варианти централният процесор може да бъде от Intel® Core™ Ultra 5 125U (с 12MB кеш, 12 ядра и 14 нишки), работещ до 4.3 GHz, до най-мощния - Intel® Core™ Ultra 7 165H, vPRO (с 24MB кеш, 16 ядра и 22 нишки), работещ на 5.0 GHz. Видеокартата е вграден Intel Arc, а при оперативната памет вариантите са 16, 32 или 64 GB LPDDR5.


Опциите за постоянната памет (сториджа) също са гъвкави и може да избирате всякакви варианти – от 256GB NVMe SSD (най-ново поколение Gen4 x4), до цели 2 TB! А що се отнася до разхода на енергия - Latitude 7450 с Intel® Core™ Ultra предлага средно до 19% по-дълъг живот на батерията в сравнение с предишното поколение. Притежава Mini-LED подсветка, която намалява консумацията на енергия от клавиатурата с до 75% и удължава живота на батерията с до 2,93 часа.

 

Мултимедията и връзките са от най-ново поколение
Latitude 7450 предоставя превъзходно качество на звука благодарение на два високоговорителя отгоре и два отдолу. Те създават до 26% повече бас и подобряват силата на звука в сравнение с предишното поколение с цели 27%. Използва се Realtek ALC3281 Audio звукова карта, която в комбинация с невронно шумопотискане, може да премахва нежелания фонов шум от двете страни на високоговорителите по време на онлайн срещи например.


Вариантите за камерите също са различни, като може да се спрете на 5MP инфрачервена камера, с която ще се виждате ясно и детайлно по време на всяка видеоконференция, докато тя ви снима в кадри с висок динамичен обхват (HDR). Налична при конфигурациите с FHD или FHD IR камера, HDR технологията прави няколко снимки едновременно и ги смесва, за да улови точно детайлите на изображението при трудни условия на осветеност, като например в офиси и конферентни зали с прозорци.


Без добра свързаност обаче, няма добри комуникации и плавни онлайн срещи. За целта те са поверени на най-бързите скорости в индустрията с безжична карта, поддържаща WiFi-7 (BE200, 2x2, 802.11be стандарт). Освен нея лаптопът поддържа и новият Bluetooth 5.4, а за да сте свързани в движение с опционална мобилна широколентова връзка - изберете между 5G или 4G LTE безжични карти.


Портовете на Latitude 7450 включват два супер модерни Thunderbolt™ 4 порта с DisplayPort™, USB режими и бързо зареждане. За по-стари устройства има и два USB 3.2 порта, а за аудио и видео разполагате с универсален аудио порт и вездесъщият HDMI 2.1.

 

Сигурността не е на последно място
Всеки потребител на този лаптоп може да се чувства по-защитен, знаейки че много заплахи ще бъдат отстранени още преди да пробият системата ви - с вградените функции за сигурност. Първата се вижда още докато лаптопът стартира - Dell SafeBIOS, но той разполага още с допълнителен четец за пръстови отпечатъци, допълнителни контактни и безконтактни четци за смарт карти, TPM чип и слот за физическо заключване.


Като опция се предлага технологията за откриване на присъствие, която засича присъствието ви, събужда системата и заключва компютъра ви, когато се отдалечите. Тя включва и интелигентни функции за поверителност - Dell Optimiser, които помагат за запазване на поверителността на чувствителните данни. Например функцията за откриване на наблюдател текстурира екрана, когато бъдат открити любопитни очи, а функцията Look Away Dim затъмнява екрана, когато погледнете настрани, за да защити допълнително поверителността и да спести живота на батерията.


И нещо интересно за финал – лекият но бърз Latitude 7450 е преминал тестовете с които се сертифицира американска военна техника - MIL-STDH. Което носи само допълнителни плюсове на тези прекрасни ултрапреносими компютри и повишава желанието да ги притежавате.