Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Пълен спектър на сигурността от Lexmark

2018

5

февр.

Ако вашата инфраструктура за печат е назад в списъка със задачи за постигане на корпоративна сигурност – може да сте в опасност. Може да имате множество належащи проблеми със сигурността и балансът между защитата и продуктивността в работата с хартиени копия може да е истинско предизвикателство. А и отлагането може да означава истинско бедствие. Всеки ден остарялата наличност от устройства за печат от различни доставчици увеличава вероятността за инцидент.

 

 Проучване на Quocirca показва, че компаниите дават нисък приоритет на сигурността на печата, независимо че над 60% признават, че са имали пробив в сигурността на данните, свързан с печата.

 

Lexmark може да помогне. Защитеното изграждане на мост между цифровата и хартиената информация е в основата. Kлючовата технология в услугите, решенията, хардуера и фърмуера – създавайки безпроблемна връзка и намалявайки риска от пропуски в сигурността между документа, устройството, в мрежата и във всички останали междинни точки.

 

Изграждане на блокове на защитен достъп

Вашата компания изисква ли оторизиран вход за достъп до мрежовото устройство за печат? Изненадващо, много компании не изискват това. Функциите за защитен достъп в продуктите на Lexmark гарантират, че само удостоверени и упълномощени потребители могат да работят с чувствителна, ценна и защитена информация. Лесно е да конфигурирате потвърждаване на самоличността на потребителя чрез интегриране на Active Directory, мрежово влизане или влизане с магнитна карта и дори удостоверяване с два маркера. Използването на такива вградени технологии опростява както внедряването, така и прилагането на предварително дефинирани мерки за контрол на достъпа на потребителите.

 

Превърнете своя набор от печатащи устройства в зона без пробиви.

Когато са правилно конфигурирани, функциите за мрежова сигурност могат да защитават устройствата на Lexmark от неупълномощен достъп. От деактивиране на ненужни функции до заключване на интерфейси на устройства и защита на данните, които те съдържат, устройствата на Lexmark предлагат гама от вградени функции, които да ви помогнат да подсилите защитата на устройството срещу атаки. Това е мощен начин за защита на мрежовите интерфейси от злонамерени потребители.

Защитеното отдалечено управление осигурява богат набор от инструменти и възможности на устройствата за ефективно управление на парк от мрежови лазерни принтери и многофункционални продукти. Можете да ограничите управлението на устройствата до упълномощен персонал и да защитите настройките на устройствата си чрез комбинация от строг достъп до устройствата, регистриране на проверките, актуализации на фърмуера с цифров подпис, управление на сертификати, HTTPS, SNMPv3 и защитено нулиране на пароли.

Внимателно проектираната сигурност на твърдия диск позволява на принтерите и многофункционалните устройства на Lexmark, съдържащи вътрешни твърди дискове, да пазят поверителната информация на компанията ви. Този щит повишава сигурността на данните, съхранени в твърдия диск, и помага за предотвратяване на достъпа на злонамерени потребители до поверителна информация.

 

Не пестете от сигурността на документите

Много от компаниите предприемат стъпки за защита на устройствата за печат и мрежовия трафик, но често самите документи остават незащитени. Информацията, която се отпечатва от устройството, може да е вашата най-уязвима зона, най-вече защото нейната уязвимост идва отвътре в компанията, а не отвън.

Инсталируемите решения на Lexmark за защита използват платформата на интелигентното многофункционално устройство, за да повишат сигурността на устройството и на вашата среда. Наред с това, решения като Управление на печата на Lexmark и Поверителен печат помагат за защита на създадените документи.