Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Panzerglass - нов стандарт в защитата на екрани на смартфони и таблети

2015

13

окт.

София, 13 октомври 2015 г.  Екраните на повечето съвременните телефони са защитени от една или друга версия на Gorilla Glass. Тази технология оправдава очакванията в случаите на надраскване, но при падане върху твърда повърхност стъклото просто няма да издържи. Изход предлага датската компания PanzerGlass, произвеждаща допълнителни защитни стъкла, които са многократно по-здрави и лесно се поставят на дисплея на вашия телефон. PanzerGlass издържат сериозни удари и оставят екрана невредим.

Защитните стъкла можете да закупите от дилърите на Поликомп в цялата страна. През септември дистрибуторът сключи договор за представителство с производителя.

PanzerGlass е датска фирма, която е изцяло специализирана в решаването на проблемите с чупливостта на стъклата на съвременните смартфони и таблети. Предлага патентова технология срещу удари и надрасквания, като същевременно е изцяло запазена тъч-чувствителността и яркостта на дисплеите. Покритията PaznerGlass се произвеждат в Азия и се използват специални японски стъкла с твърдост 9 пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло.

PanzerGlass представлява тънко (0.4 мм) и леко (7 г) стъклено покритие, което предпазва дисплея на вашия телефон от удари и надрасквания като в същото време то е абсолютно прозрачно и не предизвиква загуби в яркостта и контраста на картината. PanzerGlass е изработено от четири слоя (от долу на горе):

  • силиконово покритие, осигуряващо лесно и безвъздушно залепяне;
  • PET покритие, осигуряващо висока здравина;
  • закалено стъкло, което е 9 пъти по-здраво от обикновените стъкла и осигурява кристално HD качество на вашия дисплей;
  • олеофобно покритие, намаляващо отпечатъците.

 

За разлика от предлаганите на пазара защитни фолиа, продуктите на PanzerGlass не са универсални и не могат да бъдат изрязвани спрямо размера на устройството. Те са специфични за всеки модел телефон или таблет, а гамата на фирмата покрива всички брандове мобилни устройства.


Видео: Panzerglass тест с чук и надраскване >>