Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Viewsonic пусна две устройства за електронни книги - VEB 620 и VEB 625

2010

30

апр.

В асортимента от продукти на европейското подразделение на компанията ViewSonic се появиха две нови устройства за четене на електронни книги - VEB 620 и VEB 625. Моделите притежават малки дисплеи - 6-инчови монохромни екрани, конструирани по технологията E-Ink, с възможност за изобразяване на 16 нюанса на сивото и резолюция 800 х 600 точки. При тегло от 260 грама и размери 88 х 126 х 9.9/10.9 мм, тези устройства могат да бъдат постоянен спътник на своя собственик, позволяващи комфорт за четене на любимите материали.

Моделите VEB 620 и VEB 625 се отличават с наличието на последните сензорни екрани и безжична връзка Wi-Fi, което позволява на потребителя да свали и съхрани любимите си книги от Интернет, без използването на компютър. Двете устройства за четене на електронни книги са оборудвани с вградена памет, чиито обем е в размер на 1.5 GB, която може да бъде увеличена с помощта на SD-карта. По оценка на производителя, вградената литиево-йонна акумулаторна батерия е достатъчна за 8 хиляди прелиствания при VEB 620 и 6.5 хиляди за VEB 625.

В списъка с поддържани формати присъстват epub, fb2, HTML, pdf, txt, rtf, като в допълнение устройствата притежават възможност за възпроизвеждане на MP3, за което е наличен и 3.5-мм аудио-изход за включване на слушалки и вграден високоговорител с мощност 0.5 W. Свалянето на информация от устройствата е възможно посредством USB порт или с помощта на SD-четец, като в допълнение описаните модели предоставят възможност за търсене на текст и превключване на нужната страница.

Следва да се отбележат две малки полезни особености: наличие на гравитационен сензор позволяващ автоматично превключване на екрана между книги и албуми, а наличните цветови оформления са черен и бял, като това нещо се отнася и за придружаващите ги калъфи.

Електронните книги ViewSonic ще бъдат достъпни за българските клиенти в края на месец май.