Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Жичната и безжичната комуникация на Cisco вече са обединени в едно

2013

1

апр.

В основата си жичната и безжичната комуникация във високия клас винаги е била в две отделни звена, управлявани от отделни технологии. Това е на път да се промени благодарение на новата технология Unified Access обявена от Сиско.

В ядрото на технологията лежи нов ASIC чип разработен от Сиско, който обединява жичния и безжичен трафик и има в себе си 1,4 мил. транзистора. Инвестицията в изследователската дейност е над 100 мил. долара и разработката излиза на пазара под името Unified Access Data Plane (UADP).

UADP притежава много висока производителност и също така е програмируем“ каза Инбар Лассер-Рааб, директор на EN маркетинг дивизията в Сиско пред EN Planet. „Също така поддържа отверен API към Cisco ONE средата, за да можете да направите много интересни приложения за него“.

Cisco ONE e Software Defined Networking (SDN) метод, въведен от тях през юни 2012 г. Основният мрежов хардуер може да бъде изведен чрез API, за да се даде възможност на софтуeрно дефинирано управление през мрежата.

Чипът UADP ASIC първоначално е въведен в две нови устройства. Едно от тях е Catalyst 3850 Unified Access Switch, с вграден безжичен мрежов контролер.

За първи път имамe едно решение, което включва в себе си жична и безжична мрежа с висока производителност и в същото време има еднакъв набор от характеристики и за двата типа достъп. Това не е обикновено устройствo обединяващо двете мрежи, а е решение притежаващо богат набор от услуги и опции за управление“ - допълни още Лассер-Рааб.

Catalyst 3850 включва два нови UADP ASIC чипа, всечи от тях управлява по 24 порта с жичен и безжичен трафик. 3850-ката може да бъде стакната, като скоростта между комутаторите е 480 Gbps. Също така поддържа PowerOverEthernet Plus (PoE+) 802.3at стандарта, който предоставя до 30W всеки на порт.

Безжичния контролер интегриран в серията 3850 може да управлява 50 аксес-пойнта с 40Gbps WLAN и 2000 клиента с безжичен достъп към всеки комутатор.

Устройството се управлява от IOS-XE операционна система, която е базирана на Linux с отворен код, подобряван с години от Сиско, за да отговори на изискваният на корпоративните мрежи.

От март месец тази година Поликомп предлага на своите клиенти комутаторите от серията Catalyst 3850.