Please enter your username and password.
Please wait, loading ..
Please wait, loading ..

Microsoft Touch Mouse поднася touch навигация за всички потребители на Windows 7.

2011

12

Sept

След десетилетия на зависимост от „point-and-click“ функционалността, мишката най-накрая се измени. В резултат на това, потребителите на Windows 7 ще се насладят на нов начин за комуникация с техните компютри.

Новата Microsoft Touch Mouse комбинира ползите от старата добре позната мишка ( която се разработва от 60-те години насам) заедно с така наречените „multitouch“ жестове.

Налична в България от началото на септември, „тази мишка предоставя на милионите потребители на Windows 7 естествен начин за навигация в операционната система „ - каза Скот Рокфелд, Директор продуктово управление за Майкрософт Хардуер Дивижън.
„Това е първия път, когато обединяваме точността от контрола на мишката с интерактивността, която „Touch“ технологията предоставя на потребителите“ добави той.

„Даваме ви контрол върху компютъра, който може да почуствате чрез пръстите си. Touch Mouse позволява на потребителя да върши всичко, което е правил с обикновената си мишка, като например „насочване и кликване“, но добавя „multitouch” функционалността, която позволява по-бърза и лесна навигация в Windows 7, единствено  чрез движения на пръстите“ каза Х. Бенко, инжeнерът ръководил проекта. „Тази мишка е направена да оптимизира работата с Windows 7“ добави той - „ Нещата, които правите всеки ден- минимализиране и максимизиране на прозорци, скролване из уеб страници, всичко това е достъпно на върха на мишката чрез докосване на пръста.“

Потребителят може да направлява Touch Mouse по няколко начина:
 

  • Движение на един пръст позволява скролване на 360 градуса из документа;
  • Движение на два пръста позволяват управлението на прозорците които ползвате, като ги минимализирате или максимизирате, и като ги местите наляво-надясно;
  • Чрез движение на три пръста може да контролирате целия си десктоп, като се премествате между активните прозорци, или чрез откриване или скриване на всички активни прозорци;
  • Чрез движение на палеца може да изпълнявате функциите “напред-назад“ в програми като Internet Explorer, PowerPoint, и Windows Photo Viewer.