Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

20-годишното пътуване на MSI към създаването на империя за лаптопи

2024

2

авг.

Прочута със своите геймърски и премиум лаптопи, през 2024 г. MSI празнува 20 години върхови постижения в индустрията на лаптопите. През изминалите двадесет години MSI остана твърдо ангажирана с един основен принцип: потребителското изживяване е от първостепенно значение. Тяхното водещо убеждение е: „Само ако разбираме клиентите си, можем да създаваме страхотни продукти“. То е довело не само до успеха им, но и до това, че клиентите им се чувстват ценени и неразделна част от пътуването на MSI. За да отбележи този важен момент, Ерик Куо, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за лаптопи, сподели забележителната история за пътя на MSI. Той с радост разказа за предизвикателствата и вълнуващите моменти. С топла усмивка той сподели: „Ние оформяме бъдещето на технологиите, а нашият ангажимент към отличните продукти ни кара да въвеждаме иновации в индустрията за лаптопи, да разширяваме границите и да възприемаме най-новите технологични постижения. Ще продължим да инвестираме в сектора на гейминга, да разширяваме дейността си в кампуси, да развиваме бизнеса си и да създаваме продуктови линии, за да отговаряме на нуждите на потребителите още поне 20 години.“

 

Ерик Куо, изпълнителен вицепрезидент и генерален директор на подразделението за лаптопи в MSI, споделя някои по-малко известни истории за компанията. (Снимка, предоставена от MSI)

 

Отбелязване на 20-годишнината с глобални изложения и ексклузивна промоция за продажби
В чест на това важно събитие MSI с гордост обявява поредица от завладяващи изложби – „MSIology: Изложба за 20-тата годишнина на лаптопите MSI“, която ще обиколи света. Тази вълнуваща изложба ще тръгне на световно турне през 2024 г. и ще посети места като Корея, Полша, Индия, Италия, Виетнам, Япония, Испания, Франция, Съединените щати и много други вълнуващи дестинации. Фенове и ентусиасти от всички краища на света са сърдечно поканени да се включат в този радостен празник.


Празнуване на 20 години и отвъд. Вълнуващата изложба за 20-годишнината на лаптопите MSI тръгва на световно турне през 2024 г.

 

Възходът на геймърските лаптопи и преодоляване на предизвикателствата
Основана през 1986 г., дейността на MSI е доказателство за устойчивост и адаптивност. Започвайки с дънни платки и графични карти, техните технически постижения са им спечелили признание в индустрията. Разнообразният потенциал на компютърната индустрия довел до разширяване на дейността им в областта на преносимите компютри и системите. През 2004 г. те пуснали на пазара първия си лаптоп – M510C, с което поставили началото на своето пътешествие в разработването на лаптопи. Пътят обаче невинаги е бил лек. През 2009 г. в MSI смело повярвали, че преносимите и леки лаптопи ще доминират на пазара. Това довело до успешното разработване на X340 – най-тънкия лаптоп на пазара по това време. Въпреки това бързият възход на смартфоните и таблетите драстично променил потребителските навици, което поставило MSI пред трудно предизвикателство. Но устойчивостта и решителността на MSI довели до стратегическа промяна, която щяла да предефинира бъдещето на компанията.


Предизвикателствата обаче често носят и нови възможности. Тези трудности накарали MSI да преосмисли какво наистина искат потребителите. Ерик си спомня, че по това време играта World of Warcraft е била изключително популярна. При посещение на LAN парти в чужбина те забелязали, че геймърите носят тежки компютри на събитието. А на тези геймъри всъщност им трябвал високопроизводителен компютър в по-компактна форма. Осъзнавайки потенциала на пазара на игри, MSI решила да се откаже от ценовите войни и да се съсредоточи върху разработването на висококачествени геймърски лаптопи за потребителите. Чрез приоритизиране на потребностите на геймърите и създаване на съответните продукти, MSI започнала да пуска един след друг геймърски лаптопи, които напълно отговаряли на изискванията на геймърите. Тази стратегия успешно утвърдила империята за лаптопи на MSI и до 2015 г. геймърските лаптопи на MSI достигнали най-голям пазарен дял в световен мащаб.

 

Джеф Хунг, генерален мениджър на подразделението за преносими компютри на MSI за Югоизточна Европа, подчертава значението на това да разбираш потребителите: „Трябва да познаваш играчите, за да създаваш добри продукти.

 

Разширяване на продуктовите линии и възприемане на иновациите
Джеф Хунг, генерален мениджър на подразделението за преносими компютри на MSI за Югоизточна Европа, също така сподели своите виждания. Навлизането на пазара на игри на непозната територия било сериозно предизвикателство за вътрешната трансформация на компанията. Трябвало да убедят служителите си, че „игрите са бъдещето“. За целта те провели множество лекции и обучения, за да помогнат на всички да разберат гейминг атмосферата и тенденциите в социалните медии. Това било в рязък контраст с традиционния подход към компютърните изследвания и разработки. Благодарение на тези усилия служителите дори започнали да стриймват на живо и да си взаимодействат с други играчи онлайн. Този обучителен процес помогнал на служителите да приемат работата си лично, което от своя страна оказало положително влияние върху клиентите и потребителите и затвърдило присъствието на марката MSI дълбоко в съзнанието на всички.


Когато става въпрос за проектиране и създаване на продукти, Джеф е категоричен, че преди пускането на продукт на пазара е необходимо да се направи задълбочено проучване на потребителските нужди и осъществимостта на продукта на пазара. Този период може да варира, но след като насоката бъде потвърдена, MSI се гордее, че се справя с всичко – от концепцията на продукта, дизайна на софтуера и хардуера до производството в собствените си заводи. Този интегриран подход им позволява бързо да коригират характеристиките на продуктите въз основа на обратна връзка, като винаги дават приоритет на гледната точка на потребителя, което безспорно е ключов фактор за техния успех.

 

Сътрудничество, породено от споделени ценности: MSI и Mercedes-AMG Motorsport
Ако има един скорошен лаптоп, който се откроява, Джеф изтъква сътрудничеството с Mercedes-AMG. Обсъждането на партньорството започна преди пандемията, тъй като двете страни споделяха сходни ценности и искаха заедно да създадат нещо специално. Въпреки разнообразни забавяния, те възобновили дискусиите през 2022 г., а AMG никога не е обмисляла друг партньор. Благодарение на стремежа на MSI към иновативни технологии и екстремна производителност, те успешно създадоха Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V едно съчетание на визията на двете марки за съвършенство. Този лаптоп получи одобрението на потребителите и пожъна различни награди, което затвърди убеждението, че да останеш верен на корените си никога не е грешка. Mоделите лаптопи са лиминитирано издание и се доставят само с предвартеилно направена заявка.

 

Една от най-големите гордости на екипа в последно време е лимитираната серия лаптоп, създадена съвместно с Mercedes-AMG.

 

В отговор на нарастващото търсене на преносимост сред геймърите MSI наскоро пусна на пазара портативния ръчен геймърски компютър Claw. Джеф вярва, че съвременните технологии позволяват интегрирането на високопроизводително оборудване в малък корпус, което позволява на MSI да използва напълно предимствата си от миналото и да привлече вниманието на геймърите.

 

MSI наскоро започна да пуска на пазара портативни ръчни устройства за игри, които вграждат високопроизводително оборудване в малки устройства и позволяват на геймърите да играят по всяко време и да се наслаждават на забавлението от игрите.

 

Отвъд игрите: Разширяване на хоризонтите с разнообразни продуктови линии
Четири поредни години MSI печели титлата за най-добрата марка лаптопи в анкетата „Избор на читателите“, провеждана от известната технологична медия PCMAG. В един момент MSI изпревари Apple, след като в продължение на две десетилетия непрекъснато демонстрира превъзходна производителност и напредничавото си мислене. MSI постоянно предоставя превъзходна производителност и въплъщава иновативния дух на марката, за да осигурява луксозни изживявания за взискателните потребители.


Освен лаптопите за игри MSI разширява дейността си и в други области. Те представиха серията Creator, която е проектирана да осигурява висока производителност, прецизност и възможности за многозадачна работа, за да могат творците да разгърнат своята креативност по всяко време и навсякъде. Серията Business and Productivity съчетава производителност, преносимост и сигурност на данните, като предлага изключителни функции и безпроблемна интеграция с корпоративни среди.

 

Основните ценности на MSI: Луксозна естетика, екстремна производителност и иновативни технологии
През цялата си 20-годишна история MSI се придържа към три основни ценности:
? Луксозна естетика: MSI издига лаптопите отвъд обикновените компютърни устройства и ги превръща в желани обекти. Сътрудничеството с известни трендсетъри като Hiroshi Fujiwara и Mercedes-AMG Motorsport обогати лаптопите MSI с лукс и стил.
? Екстремна производителност: MSI не спира да търси екстремна производителност, за да удовлетворява най-взискателните потребители с продукти, които осигуряват несравнима мощност.
? Иновативни технологии: MSI използва най-съвременни технологии, като непрекъснато разширява границите на възможното в света на лаптопите.


Още една история от https://youtu.be/U78jVX-u44k?si=NZf8SLtXZnMXFgic 20-та годишнина на лаптопите MSI с луксозно гейминг изживяване.

 

Отдаване на бъдещето със страст и устойчивост
Отдадеността на MSI към потребителите се простира отвъд разработването на продукти. Компанията се ангажира да прилага екосъобразни практики в цялата си дейност, да свежда до минимум въздействието си върху околната среда и да насърчава устойчивото развитие. MSI гледа към бъдещето и остава ангажирана с разширяването на продуктовите си линии, за да отговаря на променящите се нужди на потребителите и да продължи да гради своя завет от иновации и превъзходство.


Очаквайте вълнуващи обявления на нови продукти и специални оферти през годината. С нашия ангажимент да разширяваме границите, тези двадесет години са само началото. Ще продължим да работим усилено, за да предложим на пазара още удивителни нови продукти и да създадем още много десетилетия на иновации!