Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Несравнима сигурност и надеждна мрежова свързаност през една платформа на Cisco Meraki

2024

31

юли

През 2006 г. трима студенти от Масачузетския технологичен институт организират експериментален Wi-Fi проект, наречен Roofnet. Те бързо осъзнават предимствата на хостването на контролери в облака и налагат технологията, а през 2012 г. компанията им е придобита от Cisco, под новото име Cisco Meraki. До 2021 г. тя вече захранва над 10 милиона устройства по света - доказателство за нейната надеждна и мащабируема облачна архитектура. Днес Cisco Meraki е лидер в областта на мрежите, управлявани през облака, като предлага унифицирана платформа за управление през уеб браузър. Тя интегрира различни мрежови продукти, осигурявайки им безпроблемна работа и повишена сигурност.

 

 

Силата на платформата Cisco Meraki
Чрез иновативното табло за управление можете да администрирате по най-добрия начин всичките си Wi-Fi точки за достъп, да регулирате безжичната и кабелна връзка чрез мащабируеми комутатори, осигуряващи гъвкави възможности за свързване в различни по размери мрежи. Лесно можете да управлявате мобилни устройства и да осигурявате тяхната защита, чрез прилагане на уникални политики за всички крайни точки. Разполагате с модерни защитни стени и SD-WAN – най-съвременни решения за сигурност, оптимизиране и защита на Интернет трафика. И не на последно място - можете да ползвате IoT устройства (интелигентни сензори и камери), подобряващи физическата сигурност и наблюдението. Според проучване на TechValidate от 2023 г., 94% от клиентите на Cisco Meraki съобщават, че спестяват изключително много време, благодарение именно на уникалното табло за управление.


Новите технологии, стимулиращи растежа
Cisco Meraki непрекъснато разработва иновации, за да отговори на променящите се нужди на бизнеса. Това се отразява при всичките им нови продукти, като може да се уверите в това дори само разглеждайки някои от най-новите такива:

 

Catalyst 9300-M: Комутатор във версии с 12, 24 или 48 порта, който е mGig (портовете му могат да работят на 1, 2.5, 5 и дори 10 Gbit). Може да му се добавят модули за 10/40G и поддържа захранване по мрежата (UPoE+) до 90W.


Catalyst 9162/64/66 Wi-Fi 6E точки за достъп: Предлагат подобрена производителност с два 5 Gbit Ethernet порта и честота за връзка 2.4, 5 и дори 6 GHz.


• Интелигентни камери MV13 и MV33: Тези камери имат 114 или 360 градуса поле на виждане, осигуряват видео с 4K разделителна способност, 256 GB вградена памет и имат подобрени възможности за компютърна обработка на кадрите.


• MS130R Комутатор с повишена устойчивост: Първият Cisco Meraki комутатор, проектиран за работа в тежки външни условия. Има разширени възможности за PoE (до 240 W) и 8 гигабитови порта, плюс 2x1 SFP.


• MT15 Сензор за качество на въздуха в помещенията: Този сензор помага да се следят условията на околната среда, за да се осигури здравословно качество на въздуха в помещенията, като следи дори за нивото на въглероден диоксид.


• Z4C Secure Teleworker Gateway: Това устройство осигурява сигурна и надеждна свързаност за отдалечена връзка, като разполага с двулентов Wi-Fi 6 и опция за клетъчна връзка, като бекъп.


Подобряване на сигурността с Cisco Meraki Assurance
В днешния все по-несигурен IT свят, киберсигурността е от първостепенно значение. В тази насока Cisco Meraki предлага възможност за мрежовите администратори да получават във всеки един момент информация за състоянието на мрежата си, за да могат да оптимизират услугите. Технологията се нарича Cisco Meraki Assurance и включва:


• Защитна стена с постоянен достъп, IDS/IPS: Усъвършенствани мерки за сигурност, защита от заплахи и неоторизиран достъп.


• Сигурност с нулево доверие (Zero Trust): Осигурява достъп до мрежовите ресурси само на удостоверени и оторизирани устройства и потребители.


• Защита от зловреден софтуер: Водеща в бранша ефикасност при откриването и блокирането на зловреден софтуер, както е видно от независими тестове.


• Проактивно наблюдение и сигнали: Инструменти за откриване и диагностициране на проблеми преди да са засегнали потребителите, с препоръки за оптимизация.


Решенията за сигурност на Cisco Meraki са допълнително подсилени от Cisco Talos - най-големият екип от експерти по киберсигурност за разузнаване на заплахи в света, който предоставя актуализации и информация в реално време за защита на мрежите.


Вместо заключение, нека обобщим как Cisco Meraki подобрява бизнес показателите.


Ползи от иновативното табло за управление:
• Опростен потребителски интерфейс, достъпен за всеки
• Конвергентност: покрива мрежа и сигурност
• Автоматични актуализации на фърмуера
• Приложими сценарии
• Мащабируеми операции


Примери за оперативни постижения:
• Намалявате персонала за поддръжка на място чрез дистанционно управление
• По-ниски текущи разходи за обучение и поддръжка от трети страни
• Елиминирате ненужния локален хардуер
• Привеждате в съответствие с бизнес целите на ниво оперативна ефективност чрез отчети за потреблението на енергия, подобрен контрол на мощността и използване на най-добрия в класа хардуер
• Увеличавате производителността на бизнеса чрез намаляване на средното време за разрешаване на проблем (MTTR)