Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

WiFi ъпгрейдът като допълнителен слой на защита срещу кибер заплахи

2024

12

юли

Да останете в безопасност онлайн е като да излезете навън в студено време: колкото повече слоеве носите, толкова по-добре сте защитени. Ето защо ще сте по-спокойни, ако използвате най-новата и добра WiFi технология, предлагаща най-високо ниво на киберзащита.


Сигурността в онлайн средата напоследък се превърна във важно съображение не само за операторите на хотели, кафенета, барове и ресторанти, но и за всички други организации, чиято мрежа се използва редовно от посетители или гости. В крайна сметка функциите за сигурност на безжичните мрежови продукти днес играят също толкова важна роля, колкото и подобренията в производителността и качеството на връзката, които тези технологии предлагат.


Ъпгрейдът до стандарта WiFi 6/6E, или още по-добре до WiFi 7, ще даде на вас и вашите гости, посетители и други потребители на вашата мрежа по-добра защита срещу хакери, ransomware и други злонамерени заплахи. ZyXEL - марка, която се предлага от партньорите на дистрибутора Поликомп - разполага с CNP услуга за лесно конфигуриране на защитата и добавяне на допълнителни функции за сигурност към облачно базирана платформа Nebula. Мрежовите администратори имат повече контрол върху сигурността на мрежата и повече опции за проактивно наблюдение на потенциални заплахи и пробиви в сигурността.

 

 


Благодарение на непрекъснатите проучвания и инвестиции платформата Nebula навлиза във фазата, в която се превръща в цялостно решение, позволяващо наблюдение и управление на цели мрежи и тяхната сигурност.

 

AI/ML и Nebula
Nebula използва изкуствен интелект (AI) и машинно обучение (ML), които да подсилят функциите за сигурност на платформата. И двете технологии служат не само при идентифициране и отстраняване на пробиви, но и при наблюдение на точки за достъп (AP) и при необходимост от промени в конфигурацията на устройствата. Така AI допринася за по-доброто функциониране и защита на мрежовата инфраструктура. Nebula включва инструменти за рипортинг, които предоставят на мрежовите администратори информация за мрежовата активност, мрежовия трафик и използването на ресурси, което им позволява да направят необходимите корекции.


Така изкуственият интелект и машинното обучение стават неразделна част от платформата Nebula. Устройствата, съвместими и включени в тази платформа, са WiFi 7 сертифицирани, като предоставят най-високо ниво на защита при лесно конфигуриране и мониториране от потребителя.


Информация за Nebula и останалите мрежови решения на ZyXel можете да намерите от нашите консултанти или при нашите партньори.