Please enter your username and password.
Please wait, loading ..
Please wait, loading ..

Новото поколение сторидж платформи Fujitsu ETERNUS NU200 преосмисля бъдещето на центровете за данни

2024

2

July

Възможно ли е да живеете в свят, в който „ценните данни обитават идеалната платформа“ - безпроблемно мащабируема и организирана, осигуряваща тотална защита и постоянен достъп? Такава, която се адаптира към вашите изисквания, внедрявайки иновации и дори грижеща се за намаляване на разходите?


Е, такава платформа съществува и се нарича Fujitsu Storage ETERNUS NU200. Тя е специално проектирана и създадена, за да подсигури бъдещето на центровете за данни, благодарение на свежата си, адаптивна платформа за съхранение на информация, предоставяща на клиентите си възможност да съхраняват данните по възможно най-персонализирания и удобен начин. Ето как.

 

 

Няколко основни нововъведения
Като за начало е добре да знаете, че ETERNUS NU200 е „всичко в едно“ сторидж платформа, обединяваща блоково, файлово и обектно съхранение. По-просто казано, тя представлява „универсален дом“ за всеки тип данни (файлове, видео и дори бинарни BLOB данни). Така реално става идеален избор за бизнеса – заради висока производителност, лесна мащабируемост и защита на данните.


Интересен е и новоразработеният сторидж енджин, без кеш. Това ще рече, че се повишава сериозно производителността, а латентността и забавянията намаляват! Затова ETERNUS NU200 има супер високи стойности на IOPS (входно-изходните операции в секунда), което е добре дошло за модерни интензивни приложения (AI, бази данни, виртуални машини, анализи). По този начин платформата гарантира още по-добра бързина и ефективност във всички аспекти на управлението на данни.

 

 


Като заговорихме за управление… новата платформа може сама да разпределя и оптимизира данните - автоматично ги позиционира в смесен тип носители (HDD или модерни SSD), като спомага за изпълнението на специфични SLA споразумения за ниво на обслужване с максимална икономичност. Т.е. данните винаги ще се съхраняват там, където е най-ефективно за клиента, вземайки предвид нужното пространство за съхранение, честотата на достъп, скоростта и свързаните с тях разходи.


ETERNUS NU200 има усъвършенствани инструменти за устойчивост и предлага пълен набор специални инструменти за защита на данните – започвайки от висока наличност (липса на downtime) и лесно архивиране до надеждното им възстановяване при евентуални аварии. Тя има разработен собствен алгоритъм за кодиране vRAID и може бързо да възстанови дори големи обеми от данни, без необходимост от специални резервни дискове.


Лесна интеграция и управление

ETERNUS NU200 поддържа всички основни операционни системи и платформи за виртуализация, което осигурява лесна интеграция във вече съществуваща ИТ инфраструктура. Това включва поддръжка на Microsoft Windows Server, SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux и VMware ESXi.


Новият потребителски интерфейс е доста интуитивен и проектиран за по-висока продуктивност, когато работите с управление на данни. Той позволява контрол на качеството на обслужване (QoS) в различни концепции за работа – без значение дали работите с блокови, файлови или неструктурирани данни. Това улеснява максимално управлението и намалява сложността на ежедневните операции, които трябва да вършите.


Защо да изберете ETERNUS NU200?

Говорейки за енергийна ефективност е добре да знаете, че ETERNUS NU200 има нова архитектура с високоефективен хардуер, улесняващ трансформацията на всеки център за данни в по-модерен, устойчив и икономичен такъв. Налице са важни екологични условия - намаляване на въглеродния отпечатък и избягване на излишното мащабиране на хардуера. Разцепването на традиционните услуги към микро услуги също е важно. Платформата разполага с интегриран интерфейс за сторидж на контейнери (CSI), улесняващ в максимална степен използването на технологии като Kubernetes и Docker Swarm. Това от своя страна подпомага бързото и гъвкаво внедряване на иновациите в бизнеса. Факт, преосмислящ изцяло бъдещето на центровете за данни.

Потърсете нашите консултанти за повече информация и оферти.