Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother разяснява как фалшивите консумативи за печат вредят на бизнеса

2024

27

юни

Що се отнася до касетите за принтер, ние знаем, че изборът на оригинални касети е най-добрият вариант за вас и вашия принтер, но пазарът на фалшиви консумативи е огромен и понякога е трудно да разберете дали купувате фалшификат или не. Коалицията на производителите на консумативи за печатни устройства (ISC) изчислява, че фалшивите мастилници и тонер касети струват на индустрията за изображения над 3 милиарда долара годишно в световен мащаб.


Японският технологичен гигант Brother разяснява защо трябва да избягвате фалшиви касети и как да ги разпознаете.

 


Въздействието на фалшивите консумативи върху качеството на печат
Вариращо от разпечатки с лошо качество, избледняващо мастило, повредено оборудване и скъпи замени, фалшивите касети могат да имат значително отрицателно въздействие, независимо за какво използвате вашия принтер. Употребата на фалшиви касети може да навреди на репутацията, финансите и дори околната среда, така че е изключително важно да сте бдителни и проактивни, когато става въпрос за използване на оригинални касети.


Фирмите се нуждаят от хардуер, който осигурява плътни, висококачествени разпечатки, винаги и без грешка. А когато купувате фалшиви касети, няма гаранция за качеството на продукта. Печатът с помощта на фалшиви касети може значително да повлияе на способността ви да печатате успешно, което често се изразява в лоши, неконсистентни или неправилни цветови тонове и/или размазано и избледняло мастило. Каквото и да разпечатвате - независимо дали е произведение на изкуството, документация или снимки - компромисът в качеството на печат може да бъде сериозна пречка за вашия бизнес или ежедневния ви печат.

 

 

 


Не позволявайте на фалшивите касети да увеличат разходите ви
С използването на фалшиви касети за принтер е вероятно да похарчите повече пари за закупуване на резервни, когато се счупят, изтекат или попречат на гладкото изпълнение на задачите ви. А с допълнителното притеснение, че биха могли дори и да съсипят вашия принтер, използването на фалшификати може да бъде скъп и неудобен разход. 100% оригиналните принтерни касети Brother работят много по-добре и издържат много по-дълго от фалшификатите.


Фалшивите консумативи вредят на природата
Фалшивите касети не се произвеждат по същите високи стандарти като оригиналните, което означава, че е по-вероятно те да се счупят, да изтекат и да се озоват преждевременно на сметището. Освен това техният съмнителен химичен състав създава рискове за околната среда, свързани с тяхното унищожаване и изхвърляне. Оригиналните касети съдържат съвместими химикали, за да се гарантира, че се придържат към всички приложими разпоредби за здраве и безопасност, и са произведени от същите инженери, които са създали вашия принтер. А това ги прави перфектната комбинация.


Използването на 100% оригинални касети на Brother също помага за намаляване на въздействието ви върху околната среда, като допринася за устойчиво производство, потребление и изхвърляне. За разлика от фалшификатите, можете да върнете оригиналните касети на Brother безплатно (https://www.brother.bg/recycling), след като ги използвате. Това означава, че можем да ги рециклираме или преработим в нашия център за нулеви отпадъци до депониране и да ги използваме повторно в бъдеще. Чрез повторно производство на използвани тонер касети, ние намаляваме CO2 с 37% в сравнение с производството на нови.


Как да избегнем купуването на фалшиви касети за принтери
Сложността на фалшивите касети ги прави много трудни за разпознаване на пръв поглед и като такива могат да останат незабелязани от потребителите. Въпреки това, след като тези продукти бъдат пуснати в употреба, те могат да имат реални отрицателни последици. Ето няколко съвета как да избегнете закупуването на фалшиви касети.


Купете от производителя или от оторизирани дистрибутори
Най-простият и най-ефективен начин да избегнете закупуването на фалшиви касети за принтер е да ги закупите директно от източника или от оторизирани търговци. Купувайки своите касети за принтер от Brother или нашите търговски партньори, можете да сте 100% сигурни, че купувате автентични, висококачествени касети, които няма да ви подведат.

 

 


Избягвайте неоторизирани онлайн пазари и акаунти в социалните медии
Въпреки че може да е лесно да попаднете на „оферта“, когато използвате онлайн пазари или страници за продажби в социални медии, е трудно да проверите автентичността на това, което купувате, ако използвате неоторизирани пазари и продавачи. Освен това, след като сте закупили продукта, може да бъде много трудно да го върнете и да възстановите сумата, ако откриете проблем. Уверете се, че всички онлайн пазари са оторизирани продавачи, преди да закупите печатащи касети от тях.