Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Енергийна независимост – мисията възможна

2024

23

апр.

Ако обмисляте вашата енергийна независимост от преносната мрежа и всякакви икономически и геополитически фактори, поинтересувайте се не само от документалните трудности, но и от това какви точно системи за производство и съхранение на енергия се предлагат в България! Вече има успешни примери и проекти, в обекти на български предприемачи, постигнали независимост от флуктоациите в цените на енергията.


В началото на месец април Поликомп с подкрепата на своите партньори Photomate и СИМ Билд достави и пусна в експлоатация уникалната за България система от батерии, насочена към бизнеса, Huawei Luna2000. Тази огромна и мощна „батерия“ може да складира електроенергия с капацитет от цели 200 киловатчаса, като изходната и мощност е 100 киловатчаса – т. е. достатъчно, за да захранва цели сгради за известно време. Нивото на защита е IP55/RoHS6, което гарантира висока надеждност и продължителност на живот. Управлението на модулните батерии е супер гъвкаво (могат да се сменяват безопасно по всяко време), контролират се от Fusion Solar софтуер и смарт контролер. Разполага и с две климатични системи за поддържане на оптимална температура на батериите, плюс активна сигурност за защита на системата, организирана в цели 4 нива.

 

       

        

 


Предизвикателствата, с които се справи инженерният екип на инсталаторите можете да проследите във видеото: https://youtu.be/_5umy5r9iGg


Потърсете консултантите на PolyComp, които освен за индустриалните решения могат да ви предложат решения на Huawei, подходящи и за домакинства, които идеално биха се вписали във финансирането по европрограмите.