Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Шампионски възможности за топ професионалисти

2024

29

ян.

Няма спор, че Dell е легендарна компания – предпочитан избор от десетилетия насам, когато става дума за работни станции, помагащи на творци, инженери, архитекти и учени да реализират идеите си, променяйки света. Днес, когато човечеството се вълнува повече от всякога от изкуствения интелект, мощните работни станции са отново в центъра на вниманието, но по различен начин.

 

 

Върхова мощ с външен вид на традиционна настолна система


Със своите топ процесори от линията Threadripper, AMD успешно се бори с хегемонията на Intel. Затова новата им версия Threadripper 7000 е толкова интересна – тези процесори притежават удивителните 96 собствени ядра с общо 192 нишки! Това е все едно да разполагате с цели 192 отделни процесора „под капака“. Добре е, нали?


Dell Precision 7875 Tower е най-мащабируемата и надеждна работна станция на компанията досега. Тя е разработена и насочена към работа с изкуствен интелект и има огромни възможности за надграждане, така че клиентите да могат да разработват, изпълняват и настройват сами собствени локални GenAI модели. Способностите ? по „рождение“ я правят идеална за професионални приложения - от AI инициативи с гигантски набори от данни до графичен дизайн, VR, симулации и рендиране, машинно обучение или пък редактиране на 4К и 8К видео.

 

 

Конфигурирайте вашата топ работна станция!


Precision 7875 Tower предлага наистина удивителни възможности за конфигуриране. Започвайки с опциите за съхранение, потребителите могат да изберат твърди дискове с капацитет от 1TB до 12TB при различни скорости на въртене на плочите. Като алтернатива се предлагат SSD дискове с поддръжка на PCIe NVMe Gen4 и капацитет от 256GB до 4TB за по-бърз достъп и зареждане. Налични са слотове за разширение PCIe Gen5, за да може дори да се конфигурира система за съхранение от следващо поколение. Разполага с опции за SAS Enterprise Drive - за потребители търсещи по-надеждни решения за съхранение. Отделно може да бъде оборудвана с до два слота M.2 2230/2280 за още по-голяма гъвкавост в сторидж отношение.


Възможностите за AMD-базирани процесори Threadripper Pro започват от най-бюджетния 7945WX (с 12 ядра и 24 нишки, работещи на честота от 4,70GHz до 5,35GHz) и достигат до размазващо мощното предложение - 7995WX (96 ядра и 192 нишки с тактова честота от 2.50GHz до 5.15GHz)! Разнообразието от процесори позволява да избирате точно онзи, който най-добре пасва на работното ви натоварване, в зависимост дали използвате многонишкови приложения или задачи, нуждаещи се от висока честота.


Опциите за памет също са огромни - от 16GB до впечатляващите 2TB RAM! Всички са с поддръжка на DDR5 и ECC за по-добра цялост на данните. Налични са множество конфигурации - от единични DIMM модули до опции, използващи всичките осем DIMM слота (8 x 256GB).


Ако ползвате активно графични процесори, може да избирате между NVIDIA и AMD видеокарти с капацитет на паметта от 2GB до 48GB. Независимо дали задачата е 3D рендиране, редактиране на видео или машинно обучение, тя ще бъде обработена на мига. Вариантите на NVIDIA включват RTX A6000 с 48GB GDDR6 за задачи от висок клас и опции като T400 с 4GB DDR6 за по-малко интензивни графични изисквания. Аналогичната карта на „конкуренцията“ - Radeon Pro W7900 предлага 48GB GDDR6, осигурявайки алтернатива за онези, които предпочитат професионална графика от AMD.

 

 


Precision 7875 Tower се отличава с по-високо и дълбоко шаси от предишното поколение. Тази конструкция позволява повече въздушно пространство за охлаждане на процесора, както и шести PCIe слот за по-големи възможности за разширяване. За първи път в Precision линията системата разполага и с интегриран Wi-Fi адаптер, вместо да заема място на PCIe слот.

 

 


В областта на сигурността Precision 7875 също предлага надеждна защита на поверителните данни. Модулът Trusted Platform Module (TPM) 2.0, самокриптиращите се дискове и заключващата се конструкция на шасито с функция за откриване на проникване осигуряват ценно спокойствие за професионалистите, работещи с поверителна или защитена информация.

 

Създаден за AI


Съвременните приложения за обучаване на AI изискват огромни масиви от данни и процесорна мощ, а 96-те ядра на Dell Precision 7875 Tower притежава точно това. Работната станция поддържа обучение на AI модели, GenAI, машинно обучение и др. Така се явява ценна за различни творчески приложения от висок клас, включително рендериране, производство на филми, анализ на проекти, симулация и визуализация на архитектура, инженерство и строителство. Независимо дали сте архитект, проектиращ жилищен комплекс, аниматор, създаващ ефекти за нов игрален филм, или учен, проектиращ нови лекарства, работните станции Dell Precision осигуряват мощни и надеждни опции за всички видове интензивни работни натоварвания.