Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Управлявайте максимално добре бизнеса си

2023

25

септ.

Никога не подценявайте ролята на комутаторите (на разговорен език – суичовете). В днешната супердинамично развиваща се бизнес среда и налагащия се хибриден модел на работа малките и средни фирми определено се нуждаят от промени. Осигуряването за служителите на бърз, сигурен и надежден достъп до критични бизнес приложения за ускоряване на цифровата трансформация и непрекъсваемостта на бизнеса сега е по-важно от всякога.

Тук идва и ключовата роля на лидера в съвременния свят на мрежовите устройства – Cisco. Новите управляеми комутатори на компанията от серии Cisco® Catalyst™ 1200 и 1300 са достъпни ценово, но с множество новости. Това ги прави перфектни за „гръбнак на IT мрежата“ в търговски вериги, хотели и ресторанти, клонове на офиси или общо казано – за всеки малък и дори среден по големина бизнес. Елегантният им компактен дизайн ги прави идеални за инсталиране извън специализиран шкаф, напр. в магазини за търговия на дребно, офиси с отворен план или класни стаи. Ето и повече подробности.

Технологични новости

За разлика от тромавото управление на старите поколения управляеми суичове, инсталацията на новите модели е супер лесна (с нулево докосване „zero touch), а настройките на мрежата са опростени, което ускорява първоначалния процес. Предлагат усъвършенствани възможности и допълнителна оптимизация на мрежата, ускорявайки цялостната работа. Подобрените функции за сигурност повишават защитата на критичната за бизнеса информация и непрекъснатия процес на работа. Веднага даваме пример с инсталирания в новата серия чип ACT2, който помага за защита на хардуера от незаконни ъпгрейди, манипулиране на операционната система, заобикаляне на лицензи, подправяне на устройствата и кражба на пълномощия. При модела Catalyst 1300 е добавена и възможност за профилиране на потребителите и въвеждане на собствено устройство в мрежата (BYOD), наречена Radius Change of Authorization.

Cisco Catalyst 1200 и 1300 се предлагат с 1-гигабитови и 10-гигабитови Ethernet портове, като вариантите са различни - в комбинации от 8 до 48 порта. Използват мощен двуядрен процесор, работещ на 1,4 GHz и 1 GB DDR памет, което им помага да предложат два пъти по-висока скорост и четири пъти повече памет спрямо предишното поколение. Предлагат широк набор от опции за захранване по Ethernet (PoE), както и Perpetual PoE. Ако не сте запознати с последната функция – тя осигурява непрекъснато захранване на свързаните устройства, дори когато комутаторът се рестартира. Този факт прави работата на IoT устройства изключително стабилна.
И още подобрения – първото намалява консумацията на енергия с до 58% в сравнение с предишното поколение, второто се нарича Auto-surveillance VLAN (предоставяне на възможност за идентифициране на IP камери и задаване на автоматичен приоритет за качество на услугата), а третото е поддръжка на Bluetooth, позволяващ достъп до CLI или GUI на комутатора.

Ново ниво на производителност и надеждност

Моделите от сериите Catalyst 1200 и 1300 се администрират суперлесно с помощта на Cisco Business Dashboard – прекрасен централизиран инструмент за управление на иначе традиционно сложния интерфейс за управление на бизнес мрежите. „Дашбордът“ има интуитивен контрол, може да обединява управлението на няколко устройства и дори разполага с мобилно приложение. В същото време автоматизира внедряването, наблюдението и управлението на мрежовите устройства по време на целия им жизнен цикъл.

Комутаторите от сериите Cisco Catalyst 1200 и 1300 предлагат надеждна производителност и гарантират спокойствие, на което винаги можете да се доверите, когато става дума за решения от Cisco. Те са доказали качествата си през годините, но са и строго тествани, за да осигурят оптимална работоспособност на мрежата и непрекъсваемост на бизнеса. Новите модели ще получават софтуерни актуализации без изисквания за лиценз или абонаментна услуга, разполагат с едногодишен достъп до центъра за поддръжка на малкия бизнес и ограничена доживотна гаранция. Така че вече ще можете да управлявате бизнеса си още по-лесно и безпроблемно!