Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП – НАЙ-ГОЛЯМ ИТ ДИСТРИБУТОР ЗА 2022 ГОДИНА

2023

15

септ.

София, 13 септември 2023 г. В началото на месец септември излезе традиционната класация на технологичните компании в България – Digitalk 101. „Вече десетилетия компаниите за софтуер, хардуер, телеком услуги и т.н. растат безспирно и финансовите данни за 2022 г. не са изключение“, започват анализа от изданието. “Дистрибуцията на ИКТ продукти, подкрепена от множество нови партньорства в областта на киберсигурността, генерира дял от общия ИТ оборот около 13.3%, достигайки почти 800 млн. лева.“

В сегмент ИКТ дистрибуция „Водеща по приходи за 2022 г. е PolyComp, която успява да ги увеличи спрямо 2021 г. с почти 24 на сто.“

„Войната се усети в поведението на всички участници на пазара. Предизвикателствата пред нас като най-голям дистрибутор и балансьор на ИКТ пазара не бяха леки. Трябваше да предвидим затрудненията в осигуряването на продукти в обемите, които изискват потребителите, и да съобразим работата си с наложените от външните контрагенти правила. Благодарение на опитния екип от специалисти — търговци, продуктови мениджъри и логистика — добри позиции пред вендорите и най-вече непрекъсната и добра комуникация с нашите клиенти, успяхме да преминем през годината без големи затруднения.“, каза Надежда Генова, COO на Поликомп.

За PolyComp всяка нова година е интересна. „Понякога е трудна, но ние правим това успешно вече 24 години, без пикове и спадове, а с един постоянен и непрестанен темп на ръст, който демонстрира желанието ни да бъдем тук като изцяло българска компания и след още 10 години. Особено интересно е, когато усещаме, че сме в етап на значителна промяна на начина на използване на ИТ технологиите в световен мащаб“, добави тя.

Новите технологии, базирани на AI, дават нови възможности за развитие на обществото, опазване на здравето и живота на хората и развитие на нов научен и бизнес потенциал. „AI решенията са на фокус при водещите производители, с които работим. Затова влагаме много време и усилия да се подготвим като специалисти в реализирането на подобни проекти с нашите партньори. Разработваме основи на подобни решения в различни вертикали и сме убедени, че тепърва ще има все повече комплексни проекти, които интегрират както AI, така и продукти от различни наши доставчици.“, коментира още г-жа Генова.

Дистрибутор №1 в България е безспорен успех за компанията, която отново успя да защити лидерската си позиция в ИТ сектора. Градим бизнеса си на базата на общи ценности с нашите партньори, експертна работа и продажби с добавена стойност. Благодарим за доверието и ползотворното сътрудничество на всички наши клиенти и вендори, без които не бихме могли да постигнем този успех за поредна година!