Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Canon представя първата си компактна видеокамера, специално проектирана за снимане на видеоблогове

2023

18

май

София, България, 11 май 2023 г.Canon Европа представя днес PowerShot V10 – лека и лесна за използване видеокамера за влогърите, които искат да показват приключенията си на своите приятели и последователи, без да се налага да носят твърде много оборудване. С тегло малко над 211 g и идеален джобен размер, PowerShot V10 предлага на създателите на лайфстайл и туристическо съдържание напълно оборудвано решение, което съчетава висококачествени микрофони с вградена стойка. Позволява да създавате увлекателно съдържание за вашите последователи благодарение на записа на стабилно 4K UHD видео с професионално изглеждащ разфокусиран фон.

 


Здравото тяло с вертикална ориентация е изцяло нова концепция на Canon – видеокамерата е толкова компактна и ненатрапчива, че авторите на съдържание могат спокойно да се слеят с обстановката, когато се снимат на многолюдни места. Не пропускайте спонтанни моменти и неподправени реакции – централно разположеният бутон за запис е специално създаден за бързо и удобно управление на видеокамерата с една ръка.


Невероятно качество на видеозаписа в дланта на ръката ви


PowerShot V10
разполага с голям 1-инчов CMOS сензор, който може да записва 4K видео със зашеметяващо качество, както и да заснема висококачествени снимки (1). За постигане на усещане като на кинофилм създателите на съдържание могат бързо да променят атмосферата, като използват някой от 14-те вградени цветови филтъра и режима за гладка кожа.


Режимът „Цифров IS за видео“ (2) е идеален за запис на видео без статив, тъй като неутрализира заклащането на фотоапарата и осигурява по-резки и гладки кадри с повече детайлност и яснота.

 


Удовлетворявайки разнообразието от изисквания на различните социални медии PowerShot V10 може да снима и в двете ориентации (3) и да записва до един час непрекъснато видео (4). Наред с това функцията за автоматично нивелиране може да ви помогне да поддържате кадрите хоризонтални (5), намалявайки времето, необходимо за редактиране на вашето съдържание.


Чрез висококачествения звук вашето послание ще се чуе ясно


Идеална за открити пространства или градска среда, PowerShot V10 е оборудвана с два големи стерео микрофона, предназначени за запис на глас, и трети микрофон за редуциране на шума. В допълнение към вградения филтър за вятър може да се закупи ветробран (опция) като част от комплект аксесоари (6), осигуряващ подобрено качество на звука при записване на открито.


Предназначена да улавя всичко от ежедневието ви


Поместена в тяло с вертикална ориентация и проектирана мисъл за максимална опростеност, PowerShot V10 може да се управлява почти изцяло с една ръка. Оборудвана с 2,0-инчов LCD сензорен дисплей, който можете да завъртите напред – идеален за водене на собствен видеоблог или за запис на чужд такъв – тя ви позволява да снимате от ръце, за да можете лесно да улавяте емоции и да създавате атмосфера на близост между вас и вашите зрители. Вградената стойка ви позволява да записвате повече съдържание със свободно стояща видеокамера (7), като например инструкции за готвене, новозакупени продукти и популярни формати, като „Приготви се с мен“, „Разопаковане“, „Попитай ме за всичко“, или видеа от жанра „статия-списък“.


Свързва ви с вашите последователи – независимо къде се намирате


PowerShot V10 е напълно съвместима с приложението Canon Camera Connect, така че можете лесно да прехвърляте видеозаписите си към смартфон или таблет през Wi-Fi. Работата с видео никога не е била толкова лесна благодарение на вградената интеграция с image.canon за временно съхранение в облака, откъдето можете директно да прехвърляте съдържание към избраната от вас платформа. Видеокамерата включва и HDMI и USB портове за лесно прехвърляне на съдържание към лаптоп или компютър или за използване като уебкамера. За потребители, които са постоянно навън, видеокамерата може да се зарежда в движение чрез USB-C.


Предавайте вашето съдържание направо от видеокамерата към вашите зрители чрез лесните функции за поточно предаване на видео (8) на PowerShot V10, които ви позволяват да предавате на живо за вашите последователи със специални опции в менюто за излъчване в YouTube и Facebook(9).

 

 


Аксесоари, подходящи за всяко пътуване


Canon PowerShot V10 може да бъде закупена в два различни комплекта. Стандартният комплект включва захранващ кабел, мек калъф, капачка за обектива, ветробран и ремък за китка. Разширеният комплект е предназначен за потребители, които търсят повече творчески възможности и е проектиран в сътрудничество с SmallRig. Той включва клетка за камера, която може да се използва за монтиране на ринг лампа или на външен микрофон.

 

 

Основни характеристики на PowerShot V10:
• Компактно и леко тяло с вертикална ориентация
• Фокусно разстояние на широкоъгълния обектив 6,6 mm (18 mm за снимки и 19 mm за видео при 35 mm еквивалент), максимален отвор на диафрагмата f/2,8
• Запис на 4K UHD видео при 29,97/25,00 fps и Full HD видео при 59,94/50,00 fps
• AF с проследяване на лица
• Запис на видео в режим за гладка кожа
• Големи стерео микрофони
• Накланящ се екран
• Вградена стойка (лесно регулиране на наклона до 30 градуса)
• 14 цветови филтъра
• Заснемане на JPG снимки (еквивалент на интелигентния автоматичен режим за сцена)
• Свързаност: Wi-Fi, Bluetooth, уебкамера [UVC/UAC] 
 

1) 15,2 мегапиксела за заснемане на снимки
2) Използването на режима „Цифров IS за видео“ води до изрязване на видеото. Функцията не може да се комбинира с автоматично нивелиране, цифрово увеличаване или с режим за гладка кожа.
3) Може да снима вертикално чрез поставяне във вертикална ориентацията. Потребителите могат да зададат възпроизвеждане с вертикална ориентация чрез менюто на видеокамерата. При прехвърляне към който и да е софтуер или социална медия, видеото автоматично ще приеме вертикална ориентация.
4) Максимално време за запис на видео до 1 час. Ако вътрешната температура на видеокамерата се повиши твърде много, времето за запис може да е по-кратко. Снимане на 4K UHD 29.97p за приблиз. 20 минути без ограничение поради повишаване на температурата е възможно, ако се започне от +23°C. В другите режими няма ограничение поради повишаване на температурата (с изключение на запис на видео в режим за гладка кожа в 4K, който е ограничен до 5 минути).
5) Видеото е леко изрязано и функцията за автоматично нивелиране не може да се комбинира с режим „Цифров IS за видео“ или режим за гладка кожа при снимане на видео.
6) Комплектите може да се различават, ветробранът се продава отделно в Canon Store
7) Вградената стойка позволява позициониране под ъгъл –30° до –10° за снимане от висок ъгъл и под ъгъл 10° до 30 ° за снимане от нисък ъгъл.
8) За най-добри резултати се препоръчва стабилна Wi-Fi връзка с по-малко натоварен 2,4 GHz обхват и висока скорост на качване.
9) Моля, имайте предвид, че платформата за поточно предаване на живо може да промени, спре или прекрати услугата по всяко време без предизвестие. Моля, информирайте се за най-новите изисквания на платформите за поточно предаване на живо. Canon не дава никакви обещания или гаранции по отношение на продукти или услуги на трети страни, включително поточно предаване на живо.