Please enter your username and password.
Please wait, loading ..
Please wait, loading ..

Смарт часовниците на Huawei – модерната грижа за здравето

2023

3

May

Проследяването на здравни параметри и спортни активности е централна тема за Huawei – компания, на която до голяма степен дължим навлизането на елегантните самрт часовници като модерен технологичен аксесоар, едновременно красив и изпълнен с функционалности, посветени на воденето на по-здравословен начин на живот. Богатото портфолио от модели, налични на пазара у нас, покрива както изискванията на любителите на най-екстремните спортове и натоварвания, така и на тези, които по-умерено, но редовно наблюдават по-специфични или общи здравни параметри.

 

В началото на тази година на нашия пазар успешно стъпи Huawei Watch D – ексклузивен модел, който измерва кръвно налягане, прави електрокардиограма и оценява артериалната ригидност. Той е оборудван с прецизни сензори и специална каишка с автоматично надуваща се въздушна възглавничка, което прави измерването максимално коректно и винаги достъпно от устройството на китката ви. Разбира се, моделът също измерва пулса в реално време, кислородното насищане на кръвта, нивото на стрес, качество на съня и т.н.

 

 

 

Най-горещият модел е обявеният тази седмица за България Huawei Watch Ultimate, който също прави електрокардиограма, измерва пулс, сън, стрес, артериална ригидност и кислородно насищане, но е предназначен за наистина ултимативни потребители, готови да се гмурнат с него до 100 метра дълбочина. Ключово при него са материалите, от които е изработен. Корпусът му е от аморфен метал, базиран на цирконий, изключително издържлив и същевременно красив, досега запазен само за най-скъпите традиционни часовници. Моделът се предлага в две версии – Voyage Blue с основна титаниева верижка и втора синя от нитрогениран каучук, и Expedition Black с черна каишка от хидрогениран каучук. Хидрогенираният каучук е друг иновативен материал с фокус върху ергономичността – съществен детайл, говорейки за нашето здраве. И при двете версии каучуковите каишки имат и допълнително по-дълго рамо за носене върху водолазна или планинска екипировка. Сред богатството от спортни режими, включително 4 отделни за гмуркане, има и специален Expedition Mode, предназначен за пешеходни преходи, а всички знаем, че ходенето сред природата е незаменимо за здравето на тялото и душата ни.

 

 

 

Проучванията показват, че днес всеки трети човек следи здравето си със смарт устройство. Със своето портфолио Huawei продължава да промотира инициативата “health for all” на Световната здравна организация, празнуваща 75 години прогрес в общественото здраве.
Това портфолио у нас включва още богатата на дамски и мъжки модели серии Huawei Watch GT 3, Watch GT 3 SE и Watch GT 3 Pro, както и олекотените серии Huawei Watch Fit 2 и Band 7.

 

Връзката между психичното и физическото здраве


Дванадесетгодишно проучване разкрива, че за хората, които се чувстват стресирани в работата, е 68% по-вероятно да починат от болест на сърдечно-съдовата система, причинена от недостатъчно сън. Но когато следенето на сърдечни параметри, стрес и сън е винаги активирано на китката ви, нараства шансът да им обърнете внимание и да си дадете необходимата почивка. А богатството от модели смарт часовници на Huawei, както по отношение на функции, така и по отношение на дизайна, ускорява навлизането на тези устройства в ежедневието на все повече съвременни хора. Бидейки стилен моден аксесоар, в контекста на бизнес, спорта или ваканцията, освен наслада за сетивата, те ни настройват към по-спокойно, но редовно и внимателно проследяване на нашите здравни параметри. А всички знаем, че превенцията е най-добрата защита и за да сме здрави, е най-добре да живеем добре и да не се разболяваме.