Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Отвъд конкуренцията – AGON допълва 5-то си поколение монитори с два нови модела

2023

21

февр.

Амстердам, 15 ноември 2022 г. – AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори* и ИТ аксесоари – представя два нови модела от чисто новата си гама AGON 5:

 

 

  • 27-инчовият (68,6 cm) AGON AG275QZ/EU разполага с Fast IPS панел с Quantum Dot слой за възпроизвеждане на 1,07 милиарда цвята, 240 Hz честота на опресняване (с възможност за овърклок до 270 Hz), 1 ms GtG и 0,5 ms MPRT време за реакция.
  • По-бюджетният 27-инчов AGON AG275QZN/EU разполага с Fast VA панел с голям контраст и спецификации за ниво електронни спортове: 240 Hz честота на опресняване, 1 ms GtG и 0,5 ms MPRT време за реакция. 

 

Благодарение на изключително ниското входно закъснение и бързите времена за реакция, геймърите ще се насладят на гладко гейминг изживяване и с двата модела. Играчите ще виждат и проследяват опонентите си по-бързо, което им дава преднина и надмощие пред конкуренцията. Като истински многофункционални модели и двата монитора са сертифицирани с VESA DisplayHDR 400 и поддържат HDR10 – те предоставят богати и живи визуализации, перфектно комбинирани с бързо движещи се, плавни изображения.


Във вихъра на състезанието
Най-новото поколение модели AGON 5 бяха представени за първи път през октомври 2022 г. с два 165-херцови модела, също оборудвани с Fast IPS или Fast VA панели. Сега, с AG275QZ/EU и AG275QZN/EU, AGON by AOC вдига летвата до нивото на електронните спортове с 270 Hz или 240 Hz. И точно като своите 165-херцови предшественици тези нови модели се продават в хартиени опаковки, които са 100% рециклируеми.

 

И двата нови модела се отличават с обновен дизайн и по-елегантен и изчистен външен вид в сравнение с предишните модели на AGON. 3-странният безрамков корпус ги прави идеални за поставяне в пространства с няколко монитора. Металната основа на първокласна им стойка заема минимална площ от игровата повърхност, така че дори компактни бойни станции могат да използват тези монитори. Още повечe, че с регулируемите на височина стойки, предлагащи функции за въртене, обръщане и накланяне, ергономичните AG275QZ/EU и AG275QZN/EU са подходящи за динамични състезания с висок заряд, независимо дали у дома или на турнири. Благодарение на вградения в стойката отвор за управление на кабелите, както и на вграденото захранване, тези модели намаляват безпорядъка на бюрото, позволявайки на геймърите да се концентрират върху играта. Двата модела включват и вграден 4-портов USB хъб (USB 3.2 Gen 1), така че потребителите могат лесно да свързват своите периферни устройства, джойстици или контролери.

 

  

 

AG275QZ/EU използва Fast IPS панел с Quantum Dot слой, който подобрява точността на цветовете и разширява цветовата гама за възпроизвеждане на богати, наситени цветове, с 10-битова дълбочина на цвета и 1,07 милиарда цвята. С покритие на 99,9% AdobeRGB, 100% sRGB и 97,5% DCI-P3 AG275QZ/EU е изключително подходящ за създатели на съдържание, Youtuber-и и стриймъри на живо. Мониторът също поддържа VESA DisplayHDR400 и HDR10 за възпроизвеждане на съдържание с висок динамичен диапазон. Неговата естествена честота на опресняване от 240 Hz може да бъде променена/овърклокната лесно от екранното меню на монитора до 270 Hz, което го прави един от най-бързите QHD модели на пазара. Комбинацията от 270 Hz честота на опресняване с ниски времена за реакция и остра QHD резолюция (2560x1440) показват, че този монитор ще бъде актуален за години напред.

 

От друга страна, AG275QZN/EU разполага с Fast VA панел с 16,7 милиона цвята и по-висок контраст (3000:1) от IPS-QD варианта, така че този модел е отличен избор при тъмно, сенчесто съдържание, възпроизвеждайки богати, дълбоки нюанси на черното. AG275QZN/EU също е сертифициран с VESA DisplayHDR400 и поддържа HDR10, предлагайки страхотно покритие на 89,3% AdobeRGB, 99,7% sRGB и 89,9% DCI-P3.

 

И при двата модела монитори режимите на ускоряване на пикселите (overdrive) позволяват постигането на впечатляващото време за реакция от 1 ms GtG, а Motion Blur Reduction може да намали възприеманото време за реакция на само 0,5 ms MPRT. И двата модела разполагат с Adaptive-Sync, което означава, че поддържат променливи честоти на опресняване, за да елиминират накъсването или насичането на картината. Още повече, че с конзолния режим (Console Mode) тези модели могат да се използват с конзоли от най-ново поколение в техните режими 2560x1440@120 Hz и по този начин могат да приемат 4K сигнал и да намаляват мащаба до 2560x1440, докато високата честота на опресняване е активирана.

 

Изчерпателната система от менюта на екранния дисплей може да се използва с джойстика или софтуера AOC G-Menu, позволявайки на потребителите да променят настройките за цвят/яркост и да ги калибрират до съвършенство. Системата предлага и функции за игри или комфорт, като например наслагване на мерник (crosshair overlay), контрол на сенките (Shadow Control) и режим Low Blue.

 

*IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q4