Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Шедьовър за създаване на… шедьоври! DELL PRECISION 5770

2022

26

септ.

Шедьовърът, създаващ шедьоври


Dell определено е компания, изпипваща продуктите си до съвършенство. И доказва това отново чрез новия си преносим компютър Dell Precision 5770, на чиято мощ и многобройни възможности ще завидят дори съвременните настолни PC-та. Създаден специално за хора с творчески професии или дизайнерски способности (графичен дизайн, обработка на видео и снимки, 3D/2D CAD проектиране, анимация, АR/VR и др.), този мощен лаптоп ще ви очарова от пръв поглед с тънкия си профил (едва 8,67 мм в предната си част!) и теглото от едва 2.13 кг. Това са възхитителни параметри за преносима машина, притежаваща комфортно голям 17-инчов дисплей InfinityEdge с поддръжка на HDR и 4К UltraHD резолюция. Вероятно се досещате, че редом с тях новият топ модел разполага и с голям кликпад, клавиатура с подсветка и Touch, плюс модерни биометрични екстри: IR камера със сензор за разпознаване на лица, четец на пръстови отпечатъци и сензор за проникване в шасито.

 

Професионални компоненти, олекотяващи творческия процес


Когато става дума за професионална мощ, всеки компонент е важен. Но всичко започва от централния процесор, който при Dell Precision 5770 може да достигне до най-високото 12-то поколение Intel Core i9, чиито изчислителни способности не се стряскат при наличие на тежки математически задачи. Ако работите с графика, ще се зарадвате на професионалния адаптер RTX A3000 от NVIDIA, оборудван с цели 12GB RAM памет. С него създаването на тотално потапящо зрителя в сцената VR съдържание ще е бързо и лесно. Традиционно по-бавните процеси на четене и запис тук са стабилно ускорени с възможността за добавяне на цели 64GB RAM памет и масивен обем от 8TB SSD дискове с възможност за конфигурация в RAID!


Колкото и да са бързи процесорът, видеокартата и дискът, обаче, понякога те ще се чувстват „зле“, ако скоростта на външен трансфер е недостатъчна и трябва да записвате шедьоврите си с часове. Но Dell Precision 5770 е подготвен и за ултраскоростен трансфер на данни към и от външни устройства. Той притежава цели четири Thunderbolt 4 порта, достигащи чудовищна скорост на трансфер до 40Gb/s, подобно на предишното поколение Thunderbolt 3, но вече поддържщи до два 4К дисплея едновременно и по-дълги (до 2 метра) кабели за връзка.


Революционната охлаждаща система от усъвършенствани термични елементи и двойни топлинни тръби не ви позволяват да се притеснявате от прегряване, дори да ползвате супер тежки и интензивни алгоритми. В същото време батерията на модела е доста издръжлива - до 97 Whr

 

 

Изкуственият интелект е тук!


Още няколко интересни възможности заслужават да бъдат описани, защото са свързани с AI. Вградената платформа Dell Precision Optimizer, например, може да са самообучава според начина ви на работа и да се адаптира, за да създаде по-интелигентно и персонализирано изживяване. Тя разчита на мощни алгоритми за машинно обучение, като успява да съкрати времето между идеите и резултатите. Intelligent Audio пък подобрява аудио качеството и може да убива фоновия шум, така че да чувате по-добре и да бъдете чувани по-ясно. Intel® Adaptix™ пък умее да задава приоритет на най-важните ви приложения, така че те да се отварят по-бързо и да работят по-добре. И още: сензорът за близост, използващ Intel® Context Sensing Technology, засича присъствието ви и се активизира мигновено за да ви логне в Windows само чрез IR камера (Windows Hello). Освен това може и да заключва Windows сесията автоматично, когато се отдалечите от компютъра. Умната технология ExpressCharge Boost пък се адаптира към вашите модели на зареждане и подобрява производителността на батерията. Тя може да ви осигури 35% заряд само за 20 минути свързване към ел. мрежата или до 80% за един час! ExpressConnect се грижи за добрата безжична връзка и автоматично се свързва към най-силната точка за достъп у дома или офиса, пренасочвайки трафика и скоростта само към критично важните ви приложения. Остана ли нещо, за което Dell Precision 5770 да не се е погрижил?