Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ABB Terra AC wallbox: Зареждайте вашия електромобил спокойно, докато спите

2021

14

дек.

Знаете, че електричеството е новото енергийно „злато“, нали? Само за няколко години стана ясно, че редица държави по света се отказват от двигателите с вътрешно горене и ще преминат буквално след няколко години към производство и предлагане само на електрически модели автомобили. Статистиката казва, че продажбите им ще нараснат до 28 милиона броя до края на това десетилетие и на 56 милиона до 2040 година, като този тип превозни средства ще формират цели 57% от глобалните продажби на леки автомобили след по-малко от 20 години.

И ако още не сте си купили кола, „вървяща само на батерии“, то със сигурност в следващите години ще ви се наложи да го направите. Тогава ще трябва и да помислите за най-важното за нея: къде ще я зареждате докато спокойно спите през нощта у дома си?

Продуктите на една компания с над 130-годишна история
Малко съвременни компании могат да се похвалят с толкова години история. Особено когато става дума за един от пионерите в преноса на мощности с високо напрежение. Нейното име е ABB и ако разгледате информацията в Интернет ще узнаете за нейния десетилетен опит в иновациите, инфраструктурата за електрическа мобилност и зарядните станции. На ABB са се доверили някои от най-големите световни марки, предлагащи интелигентни решения за ел. мобилност, както у дома, така и на пътя. Никой друг доставчик на малки зарядни станции няма толкова богато портфолио, обхващащо пазара на AC и DC зарядни устройства за зареждане на всякакви места.

Terra AC wallbox

Това е името на новото предложение от ABB, специално насочено към домашния потребител на енергия за електромобили. Зарядната станция представлява малка бяла кутия, която се закачва на стената и свързва вашия електромобил с електрическата мрежа. Terra AC wallbox e зарядното устройство с най-добро съотношение между цена и качество на пазара. Осигурява безупречно качество и използва мрежова свързаност и интелигентни функционалности. Създадено е, за да доставя възможно най-оптимизирания начин на зареждане в домашни условия, както и да се интегрира безпроблемно в ежедневието.

Terra AC wallbox предлага специално пригодени интелигентни и свързани решения за зареждане на всякакви места – жилища, офиси, търговски центрове, публични пространства. Така, че да можете да зареждате автомобила си без значение дали живеете в частен дом или многофамилен блок, да отивате спокойно на работа и да има къде да включите автомобила си, или пък да сте спокойни за статуса на заряд, когато пътувате или посещавате хотели, спортни събития и др.

Техническите характеристики на Terra AC wallbox впечатляват

Малката бяла кутийка има вграден електромер и интеграция с външен такъв, който може да управлява динамичен товар. Освен това е директно пригодена за контакт с модерни енергийни системи на умни сгради. Свързва се лесно чрез кабел (Ethernet RJ-45), безжично с Wi-Fi или Bluetooth, дори има 4G варианти. Можете да достъпвате функцията и чрез RFID технология и да променяте конфигурацията със специално приложение или през уеб сайта на ABB.

Свързването към електромер може да става и чрез RS485/P1 интерфейс, а конекторите за употреба са с Type 1 или Type 2 накрайник – за по-добра съвместимост и покритие на стандартите IEC или UL. Имат и защитен капак, а цялата конструкция е опростена дотолкова, че няма нужда от поставка за кабела. Той може просто да се увие около станцията.

Не трябва да се притеснявате и от евентуални пренапрежения Terra AC Wallbox има вградена защита от къси съединения и претоварвания, понижено или повишено напрежение. Заземена е и защитена, като разполага с постоянен мониторинг на защитното заземяване, както и с вградена защита от неизправности на самото заземяване.

Безопасността е била винаги основен принцип в бизнеса на ABB, който важи и за Terra AC wallbox. Зарядното устройство за стена, както и цялото продуктово портфолио за зареждане на електромобили, е оценено и тествано в съответствие с най-високите стандарти за безопасност от независими, сертифицирани организации.