Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Защо принтерите за етикети са толкова специални?

2021

26

ноем.

Ръководите малък или среден по големина бизнес, собственик сте на логистична компания, голям магазин или пък доставяте книги онлайн? Без значение какъв е вашият бизнес, в много случаи ще се наложи да правите голям брой ежедневни доставки за клиентите си. А когато стигнете дотам, неминуемо ще осъзнаете и истината – необходимостта от повече ред, специален софтуер и… специален принтер, за етикети, надписи и баркодове. Без това изключително важно устройство, днес не могат да работят или се справят зле почти всички бизнеси, свързани с изпращане и доставка на някакъв продукт.
Но защо съществуват принтери, създадени само за печат на етикети – Label Printers? Не можете ли просто да използвате наличните си лазерни или мастиленоструйни принтери за същата цел? Отговорът е: Да, можете. Но определено животът ви ще се вгорчи, а работата ви далеч няма да е толкова гладка. Крайният ефект също ще е разочароващ – нефункционални етикети. Ако не желаете този резултат – следващите редове са за вас.

 

 

Принтерите за етикети винаги ще бъдат необходими


Както съществуват различни професии и специалности, така и в света на принтерите няма начин с едно и също устройство да свършите всички налични задачи. Специализираните в печат на етикети принтери са точно такова супер полезно и ценно устройство, създадено конкретно за целта. Ето само няколко предимства: те са винаги доста компактни (ще оцените това в пренаселения си склад), те са много бързи, печатат на хартия, пригодена за директно залепване към продуктите и на всичко отгоре отпечатаните от тях надписи, баркодове и всякакви знаци са изключително трайни спрямо външни въздействия. Последното е възможно, заради технологията на печат – Direct Thermal. Тя буквално „изпича“ буквите върху етикета, а след това можете да го поставите смело на всякакви кашони, които ще се

 

транспортират, ще бъдат пипани и влачени, ще ги пече слънце или ще ги мокри влага. Написаното върху тях няма да се размазва, подобно на случващото се, когато ползвате мастиленоструен или лазерен принтер. Ако не вярвате – пробвайте! Отпечатаните с термичен принтер етикети могат лесно да бъдат сканирани и разчетени по време на целия логистичен процес без страх от избледняване или размазване. Разделителната способност също спомага за това – тя е 300 dpi, достатъчни за дребни детайли и символи.

 

Те са надеждни, а печатът им - издръжлив


Няма как да спрем дотук със сравненията. Надеждността, технологията на принтера, капацитетът и възможностите му също са важни неща, които трябва да имате предвид когато бизнесът ви опре до принтер за транспортни етикети. Вече стана ясно, че самите етикети са изключително надеждни, когато са създадени с термо принтер. Но ако печатате стотици, дори хиляди етикети всеки ден, дали обикновеният модел ще издържи? Със сигурност – не! Затова решенията за печат (разгледайте тези на водещият производител в тази област Citizen), имат здрава и надеждна конструкция и са идеални за взискателни приложения. Тези принтери имат изцяло метални механизми и гарантират, че разпечатките ще са винаги точни, ясни и лесни за сканиране. Честотата им на отказ почти не съществува и е една от най-ниските на пазара!

 

Притежават голям капацитет на носителя


Още нещо изключително важно. Представяте ли си да поставяте в стария си принтер хартията лист по лист, за да печатате етикет след етикет? Е, това е неразумно. Затова, за да не се бави целият процес и да се доставят пратките до местоназначението им много бързо, принтерите за етикети трябва да предоставят максимално кратко време за обработка. Или казано простичко – да имат голям капацитет на носителя си. При специализираните Label принтери той е във вид на ролка. Но ако тя е къса и се налага да я сменяте през 10 минути, това ще забавя работата ви, нали? Затова принтерите на Citizen предлагат голям капацитет на носителите и няма да се налага да сменяте ролката с етикети често. Така вашата машина ще работи максимално дълго, спестявайки време на вас и на клиентите.


Можете да изберете най-подходящия вариант, пасващ на вашия бизнес


Логично е да си зададете и въпроса: „Добре де, имам принтер с голям капацитет на носителя, но какво ще се случи, ако той се чупи често?“. Отговорът е логичен – това не трябва да се случва! Затова преди да се спрете на даден модел, задайте си въпроса: „Колко е голям и натоварен бизнесът ви?“. Съществуват модели принтери за етикети, предназначени за работа с голям обем на печата. Те са идеални за средния или големия бизнес, където се отпечатват значително количество етикети за пратки, всеки ден. Ако обаче имате сателитен офис, депо или по-малък бизнес, може би по-доброто решение ще е бюджетен принтер за не толкова високи натоварвания. Избирайте принтер за етикети, който съответства на обема на печат и нуждите ви, за да спестите време и пари!

 

Компании, като Citizen, предлагащи специализирани принтери за печат на етикети за малък, среден и голям бизнес, заслужават вашето внимание. Citizen Systems Europe е изцяло притежавано дъщерно дружество на Japanese Citizen Group.
От 1964 г. Citizen Systems е предпочитана марка за принтери по целия свят, предоставяйки широка гама от първокласни решения за индустриален печат, които модернизират бизнес операциите на много индустрии, включително логистика, търговия на дребно, производство, хотелиерство, пощенски и офис доставки.


Разгледайте всички техни модели, предназначени за различни работни сценарии. И ако все още имате нужда от допълнителни разяснения – доверете се на препоръките от нашите специалисти! Можете да намерите продуктите на Citizen на нашия сайт.