Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП – Най-голям ИТ Дистрибутор за 2020 год.

2021

13

септ.

София, 13 септември 2021 г. В началото на месец септември излезе традиционната класация на технологичните компании в България – 202IТOP 100. Тази година традиционното проучване на пазара на технологичните фирми в България беше обявено за първи път под нов бранд - Digitalk 101. Събраните и представени данни показват, че повечето фирми в ИКТ сектора са успели не само да постигнат устойчиво развитие, но и да реализират растеж и разрастване на своите екипи.

Фирмите са класирани според техните финансови постижения за предходната финансова година (приходи и брутна печалба). Според изнесените данни Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в България като най-голям дистрибутор и компания с най-голяма ефективност. Дистрибутор №1 в България е безспорен успех за компанията, която за поредна година успя да защити лидерската си позиция в ИТ сектора.

“Независимо от непредсказуемостта и натиска на COVID, 2020 бе една добра година за Поликомп. Преходът към дистанционна работа не наруши динамиката на ежедневието ни като изведе връзките с партньорите ни на едно по-лично и, въпреки дистанцията, близко ниво. В самото начало на пандемията стартирахме успешно стратегическо партньорство с Tech Data. През октомври направихме първото по рода си виртуално събитие за сегмента, където „събрахме“ нашите дългогодишни партньори и ключовите ни брандове.“, коментира Надежда Генова, главен оперативен директор на компанията.

През тази една година по-силно от всякога е видима ключовата роля на един дистрибутор: да предлага логистика и финансиране на европейско ниво, консултации и подкрепа на партньорите, осигурявайки стабилност на общия бизнес. „Всички сме заедно, трябва да се подкрепяме и развиваме, да възраждаме ценности и да създаваме нови, защото промяната е вече факт.“, допълни още г-жа Генова. 

Постигнатият ръст за изминалата година и разрастването на компанията, независимо от световните икономически тенденции, я нареждат сред най-успешните ИКТ компании в България.