Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

HP Dragonfly G2 – лек и бърз като водно конче!

2021

13

юли

Вероятно знаете, че серията EliteBook от HP е фокусирана към бизнес потребителите от самото си създаване? Но дори и да не сте обърнали внимание на този факт, няма как да пропуснете, че нейните представители винаги изглеждат първокласно. Точно такова впечатление вдъхва и появилият се наскоро модел второ поколение – HP Elite Dragonfly G2, впечатляващ с редица подобрения спрямо своя култов предшественик G1.

Топ дизайн в бизнес стил

HP Elite Dragonfly G2 запазва всички дизайнерски решения на първия Elite Dragonfly. Отново се радваме на суперлеко и суперздраво магнезиево шаси, благодарение на което G2 тежи по-малко от килограм, въпреки топ хардуерните си възможности и малките размери от 30.4 x 19.8 x 1.6 см. Използването на магнезий придава суперлуксозно усещане, а натуралносивият му цвят е обогатен към значително по-приятното, бизнес-изглеждащо синьо. Хромираното лого HP на капака също запазва своя изключителен вид, а клавиатурата под него е суперздрава, устойчива на заливане с течности, клавишите са с уникално покритие и БДС кирилизация. Има и подсветка! Корпусът на тонколоните и рамката на дисплея отново са изработени от 5% пластмаса, добита от отпадъци, извадени от океана. Екологично и впечатляващо, нали?

Сигурността започва още от дисплея

Бизнес красавецът притежава 13.3“ IPS FHD UWVA дисплей с изключително тънка рамка, гарантиращ ярки и точни цветове. Дисплеят е Full HD (1920x1080 пиксела) и мултитъч – може да го управлявате директно с докосвания или да рисувате по екрана му с писалка. Благодарение на тази възможност се причислява към конвъртибъл 2-в-1 моделите - можете да завъртите екрана му назад така, че да дойде отгоре и да го ползвате като таблет. А самият панел неслучайно има ярки и точни цветове – той е IPS (LED технология, която гарантира най-добрите и верни цветове). На всичко отгоре има вградена защита към него – HP Sure View Reflect или т.нар. Privacy Screen. Така само вие ще виждате информацията на екрана в пълната ? прелест, а ако някой натрапник седи отстрани и се опитва да наднича, няма да вижда почти нищо заради силно избледняващото под ъгъл изображение.

Поверителността на ежедневната ви работа е допълнена от HP Privacy камерата, която с едно приплъзване може да бъде закрита и да не се притеснявате, че сте я забравили включена в неподходящ момент, или пък че някой се опитва да я хаква.
Като стана дума за хакове… знаем, че сигурността и защитата на личното пространство са особено силно акцентирани в този бизнес лаптоп, затова моделът разполага още с Кенсингтън заключване и опционалното приложение Find with Tile, помагащо да намерите ноутбука си дори когато е изключен.

Приказен хардуер и чудесна батерия

Колко дълго издържа Dragonfly G2 с едно зареждане? Зависи от хардуера и колко го натоварвате, но 4-клетъчната HP батерия гарантира достатъчно часове работа (около 8). А когато тя е на изчерпване, технологията HP Fast Charge ще помогне да я заредите наполовина само за 30 минути!

Супермодерният бизнес ноутбук разчита на Intel® Core™ i7-1165G7 2.80 GHz процесор с цели 12 MB кеш памет, което го прави доста високопроизводителен. Това се допълва от 16 GB DDR4 памет с топ скорост от 4266MHz и супербърз SSD диск с обем от цял 1 терабайт! Под управлението на последната версия на Windows 10 получавате една наистина мигновено стартираща и „незадъхваща“ се от никакви товари машина. Видеокартата е от Intel – Iris Xe Graphics – а за звука отново се разчита на Bang & Olufsen – никакви компромиси!

Като всеки ултракомпактен компютър и този разчита предимно на безжичните връзки, като те са подсигурени от последни версии на Wi-Fi (WiFi 6AX201) и Bluetooth 5. Затова той няма как да предложи прекалено много портове, но има всичко основно – супер модерните два Thunderbolt 4.0, USB Type-A 3.1 порт, един звуков комбиниран 3,5 мм жак за слушалки/микрофон, както и задължителният HDMI 2.0 порт. Освен това разполага с 4G/LTE Intel® XMM 7360 модул и за вас не остава нищо друго, освен да мислите само и единствено за работа!