Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Webex определя стандарта за сигурност с новите функционалности

2021

31

март

 

Без съмнение COVID-19 ускори дигиталната трансформация – съкрати времето за приобщаване на технологиите от години до седмици или месеци. Според скорошно проучване на McKinsey, необходимото време за адаптиране към отдалечена работа и технологиите за съвместна работа се е ускорило и отнема 10.5 дни вместо очакваните 454. В допълнение 93% от организациите са преживели бърза адаптация към отдалечена работа и съвместна работа от разстояние, като според 54% „промяната ще остане“. Бързо преминахме повратната точка и в момента заедно гледаме към управлението на хибридна работна среда и напред в бъдещето.

Този нов свят засили необходимостта от разработки, които поставят сигурността като основна нишка в цялостната екосистема на отдалеченото сътрудничество, за да успеем в това да запазим данните защитени и съвместите ни проекти поверителни.

Целта на екипа, ангажиран с развитието на устройствата и приложенията в Webex, е да направи сигурността основа на цялото портфолио като в същото време даде на потребителите и администраторите инструментите, с които да управляват сигурността спрямо своите нужди. Сигурността, поверителността, управлението и интуитивността на изцяло новия Webex ще ви помогнат да управлявате вашата комуникация и ще поддържат вашата компания защитена от ненужни рискове.

Има много начини, по които Webex работи, за да защити данните ви, да осигури поверителността и да ви помогне да се справите с предизвикателствата на съвместимостта.

Криптиране от край до край

След като конфиденциалните срещи през Webex се увеличиха, Cisco работи по подобряване на криптирането от край до край, изградено върху стандартен криптографски модел, където данните в трансфер, в употреба и тези в „покой“ са криптирани. Този модел с „нулево доверие“ означава, че клиентът има контрол върху криптиращите ключове – така дори Cisco няма достъп до неговите данни. Системите на Webex за срещи ще бъдат криптирани от край до край, като Cisco поставя основите за този тип криптиране дори при устройства на други производители, всичко базирано на единен за индустрията протокол за криптиране. Също така транскрипциите и записите ще бъдат криптирани. Cisco си сътрудничи в тази задача с Google, Cloudflare, Facebook, Wickr и Wire. В допълнение потребителите лесно ще могат да виждат кога срещата е криптирана от край до край с помощта на икона на дисплея.


Webex добавя и "E2E Secure identity“, което е още една защита при удостоверяването, блокираща възможността външни лица да се представят за някой от участниците. Тази система за защитена идентичност е подобна на използваната в електронната търговия и защитеното съдържание, предоставяно чрез уеб браузърите.

При Webex Team цялото съдържание е вече криптирано, като сървърите на Cisco услугата виждат само криптирани данни.

Нека защитим нашите организации… от самите нас

Пробивите в сигурността са резултат от действията на потребителите. Webex не само поддържа вашите срещи конфиденциални, но също така предоставя и решения, защитаващи потребителите от неприятности. Независимо дали е неволно споделяне на файлове, които не бива да бъдат споделяни, съобщения до грешния човек или неща, казани в пространства, където не бива да бъдат казвани - това са чести грешки, които Webex може проактивно да разреши.

Етични граници

Етичните граници позволяват на Webex администраторите да забранят в Webex на до пет различни групи да общуват помежду си. Те са основани на „Active directory” на потребителя и помагат в предотвратяването на сътрудничеството между избрани групи. В това число тези ограничени групи не могат да се канят едни други в техните пространства или да започнат разговор. Въпреки това те продължават да могат да работят с останалите потребители в организацията.

Пример за приложение: В голяма банка инвестиционните банкери и анализаторите на проучванията за фирмите не бива да комуникират, за да избегнат конфликт на интереси. С Webex крайният потребител няма нужда да се притеснява кой с кого комуникира, защото Webex автоматично ще блокира това още преди да се е случило на база прости правила в Webex Control Hub.

Предотвратяване на загуба на данни в реално време

С предотвратяването на загубата на данни в реално време (DLP), ИТ администраторите могат да предотвратят чувствителна информация да бъде достъпна за всички потребители, независимо вътрешни или външни. Тези възможности са захранени от Cisco Cloudlock (като възможностите са разширени и до екосистемите на нашите партньори): те маркират съдържанието в системата Cisco Cloudlock, независимо дали то е изречено, споделено или показано.

Тази възможност позволява на администраторите в реално време да предотвратят попадането на чувствителна информация в пространството. Администраторите могат напълно да блокират достъпа на определени групи до файлове, напр. изпълнители. Също така може да не искате служителите ви да споделят файлове извън компанията или пък да ограничите споделянето на база достъп, като това е възможно само чрез корпоративната връзка VPN. С Webex вие може да създадете тези ограничения за потребителите преди да се е появил проблем.

Когато системата е активна, тя може да анализира и реагира при пробив или нарушения. При възникване на нарушение системата създава доклад за него, който може да бъде видян в Webex Control Hub, и също така изпраща имейл със записа до нарушителя и отговорното лице. Това помага на потребителите да разберат къде са сгрешили и да се коригират в бъдеще, без да излагат компанията на излишен риск. За в бъдеще Cisco планира да има вградени DLP функции, за да предотврати изтичането на чувствителни данни в пространството в реално време - от който и да било потребител, в което и да било пространство.

В заключение

Следвайте ни – докато продължавате да се доверявате на Webex за споделяне на информация, която трябва да остане поверителна, Cisco Webex ще продължи да подобрява своите системи за сигурност, за да бъдат вашите срещи и съдържание поверителни и защитени. Когато избирате Webex, вие избирате най-надеждната система в класа си.