Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

LG стартира глобалното лансиране на новата гама телевизори за 2021 г., водена от ненадминатите OLED модели

2021

17

февр.

СЕУЛ, 16 февруари 2021 г. - LG Electronics (LG) обявява глобалното лансиране на своята гама телевизори за 2021 г. с продукти, които предоставят на потребителите по-голям избор отвсякога с нови OLED, QNED Mini LED и NanoCell модели. Предлагайки изключително изживяване в сферата на домашното забавление, обширната колекция предлага по-широка гама от размери на екрана от най-компактните 43 инча до новите на пазара 83 инча и впечатляващите 88 инча, предлагайки LG телевизори, подходящи за всеки размер стая и за нуждите на всеки потребител.

 

LG OLED телевизорите за 2021 г. (серии Z1, G1, C1, B1, A1) разполагат със самоосветяващи се панели, които създават изключително ясно, ултрареалистично качество на картината и плавно, естествено движение, както и поразително тънък дизайн, допълващ всеки декор. Всички модели от серията G1 се отличават с новата OLED evo технология, следващата стъпка в еволюцията на OLED телевизорите, която осигурява по-добра осветеност за по-висока яркост и кристални изображения с невероятна яснота, детайли и реализъм. Серията C1, най-популярната гама сред LG OLED телевизорите, предлага най-много опции за размер на екрана, за да отговори на различни пространства и изисквания от страна на потребителите, започвайки с компактните 48-инчови модели и достигайки до огромните 83-инчови телевизори. За клиентите, които търсят още по-пленителни модели в света на OLED, серията LG B1 и A1 е сред най-подходящите за тях.

 

 

Вълнуващо допълнение към новата линия за 2021 г. са QNED Mini LED телевизорите, които извеждат качеството на LCD телевизора на следващо ниво. Предлагани в набор от 8K (модели QNED99, QNED95), 4K (модели QNED90, QNED85) и 4K опции, тези телевизори използват технологията Quantum Dot NanoCell на LG и Mini LED подсветка за постигане на по-дълбоки черни тонове, по-живи, точни цветове и по-голям контраст в сравнение с конвенционалните LCD телевизори.

 

LG QNED Mini LED моделът поставя нов стандарт в категорията LCD телевизори, позволявайки на потребителите да се насладят на отлично HDR качество на изображението и много по-завладяващо изживяване, благодарение на комбинираната мощност на новата технология NanoCell Plus и квантовата точка за постигане на подобрени червени и зелени цветове, докато синята дължина на вълната се излъчва чрез LED.

 

 

От цялата гама телевизори LG за 2021 г., новите предложения на NanoCell 8K и 4K предлагат най-голям брой опции с широк избор от 8K (модели NANO99, NANO 95) и 4K (модели NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75). Всички модели се отличават с технологията на дисплея LG NanoCell, използваща наночастици за филтриране на цветни нюанси, която предлага реалистични изображения, потапящи зрителя в любимите му филми, спортове и предавания.

 

 

Освен превъзходно качество на картината, всички премиум телевизори на LG за 2021 г. предлагат и завладяващо изживяване при забавлението у дома чрез съвместимост с най-новите стандарти и формати на съдържание, както и нови функции, които добавят диференцирана стойност. С поддръжката на Dolby Vision IQ, Dolby Atmos®, HDR10 PRO и Filmmaker Mode ™, тазгодишните телевизори карат най-новите филми, телевизионни сериали и документални филми да оживяват чрез картина и звук с най-високо качество.

 

Нещо повече, международната агенция за тестване на продукти Intertek е сертифицирала LG OLED телевизорите като притежаващи 100 процента точност на цветовете, което издига зрителите до ново ниво.1 А за максимален комфорт, телевизорите LG OLED препазват очите, благодарение на сертификацията за ниски нива на синя светлина от TÜV Rheinland и сертификацията за липса на трептене от Underwriters Laboratories.

 

 

Подобрявайки първокласното гейминг изживяване, характерно за LG телевизорите, новият Game Optimizer автоматично прилага най-добрите настройки на картината според типа игра, избрана от потребителя: шутър от първо лице, ролева игра или стратегия в реално време. А феновете на спорта ще бъдат по-улеснени отвсякога при гледането на любимите си първенства и отбори на LG телевизорите със Sports Alert, докато OLED Motion Pro показва всеки вълнуващ момент и ключови фази от играта с невероятна яснота. С Bluetooth Surround Ready, телевизорите LG могат безжично да се свързват с множество Bluetooth високоговорители, за да доставят мощни нюансирани тонове, които прецизно пресъздават всеки звук, за да предложат усещането, че сте на стадиона.

 

 

Всеки модел от гамата телевизори на LG от 2021 г. поддържа усъвършенстваната функция HDMI 2.1, подобрен аудио връщащ канал (eARC), който опростява процеса на свързване на телевизора със система, като същевременно оптимизира звука. Поддържа се и автоматичен режим с ниска латентност (ALLM), който осигурява безпроблемни игри и гледане без забавяне. Някои модели телевизори LG поддържат и редица други функции на HDMI 2.1.

 

При повечето от тазгодишните телевизори е имплементиран най-новият интелигентен процесор на LG α (Alpha) 9 Gen 4 AI.2 Той повишава производителността на мащабиране, за да направи съдържанието с всякакво качество да изглежда ясно и детайлно на екраните с висока разделителна способност при новите телевизори. Α9 Gen 4 допълнително оптимизира визуалната продукция, като нанася прецизни корекции в съответствие с количеството светлина във всяка сцена, жанра на възпроизвеждане на съдържание и обкръжаващите условия в средата на гледане.

 

Качеството на картината се подобрява допълнително с LG AI Picture Pro, който разпознава обектите на екрана и ги обработва независимо, за да придаде триизмерност и дълбочина на всяка сцена. Освен това, AI Sound Pro комбинира двуканален звук към виртуален 5.1.2 съраунд, докато автоматичното изравняване на силата на звука осигурява постоянни тонове при превключване между канали или приложения за стрийминг.

 

Потребителското изживяване, предлагано от най-новите телевизори на LG, сега е по-добро отвсякога благодарение на webOS 6.0, най-новата версия на интуитивната платформа за смарт телевизия на компанията. Преработен и усъвършенстван за 2021 г., новият потребителски интерфейс на webOS осигурява по-бърз достъп до приложения, както и по-лесно откриване на съдържание с фино настроени персонализирани препоръки. А преработеното дистанционно Magic Remote има специални бързи бутони за популярни доставчици на съдържание, което позволява на потребителите да преминат към любимите си услуги само с една бърза стъпка.

 

Новите модели телевизори ще бъдат достъпни, при партньорите на Поликомп, в началото на второто тримесечие на 2021.