Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother направи пробив в рециклирането

2021

6

ян.

Водещият производител на принтери Brother прави нововъведения в събирането и преработката на използвани тонер касети от 2004 г. Първоначално Brother Group започна възстановяването и повторната употреба на издръжливи части, които се използват в тонер касетите.

 

Като използва принципите на кръговата икономика, Brother разработи устойчиви техники за рециклиране, които позволяват на компанията да възстановява и рециклира материалите от използваните тонер касети, за да бъдат оползотворявани като източник на материали за производството на „нови“ касети.

 

Това иновативно решение рециклира рамките на касетите, които Brother не може да преработи до пълния им потенциал. Ключовите части се оползотворяват и използват повторно, докато пластмасата от външните рамки е гранулирана и използвана за формоване на „нови“ продукти по същите взискателни стандарти като новия материал.

 

Тази нова стъпка означава, че всяка част от тонер касета, която се връща във фабриките в Уелс и Словакия, сега ще бъде или преработена, повторно използвана, или рециклирана, което намалява необходимостта от употребата на нова пластмаса. Това е много по-устойчиво и етично решение.

 

Джулиан Купър - мениджър за околната среда и качеството в Brother (Великобритания) коментира развитието и каза; „Това е много важно събитие за Brother и ще бъде огромна стъпка напред в нашата мисия да помогнем печатът да бъде по-устойчив и да допринесем за кръгова икономика в цяла Европа.“

 

 

 

„Благодарение на изключително високото качество на нашите материали, успяхме да постигнем 100% рециклиран HIPS, който отговаря на строгите спецификации и покрива всички механични критерии. Да успеем да създадем тонер касета от 100% рециклирана пластмаса със същото качество като чисто новата е съществено постижение и ние сме изключително горди да предложим тази касета на следващите екологични стандарти за дома и бизнес потребителите, които искат да спазят квотите на компанията за опазване на околната среда.“

 

Джулиан добави; „Brother Group има много амбициозни цели за CO2 и това значително постижение ще ни помогне да ги достигнем по-бързо. Наличието на вътрешен отдел за формоване ни помага да приложим този подход на кръгова икономика, който води до намаляване на отпадъците и предоставя много бъдещи възможности за подобряване на ангажираността на Brother с опазването на околната среда.“

 

„В допълнение към очевидните предимства, рециклирането на тонер касети също подкрепя нашия благотворителен партньор Cool Earth. За всяка касета с мастило и тонер, върната на Brother за рециклиране, правим дарение за Cool Earth, за да подкрепим работата им с общностите на тропическите гори за спиране на обезлесяването и неговото въздействие върху изменението на климата. "

 

Използването на 100% рециклиран материал подчертава посланието на Brother за нулеви депонирани опадъци, както и допринася за устойчива кръгова икономика и подкрепя целите за устойчиво развитие на Обединените нации (ООН).