Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

PolyComp, чрез своята партньорска мрежа, стартира продажбите на ултрапреносимите лаптопи от серията Matebook на Huawei

2020

6

юли

От 6 юли Huawei разширява портфолиото си от интелигентни продукти в България с още една категория – ултрапреносимите лаптопи от серията Matebook. Като оторизиран дистрибутор на марката, Поликомп ще предлага гамата от устройства чрез своята партньорска мрежа. Системните конфигурации, достъпни за момента за българските потребители могат да бъдат разгледани тук.

Всички модели се отличават с почти безрамков FullView дисплей, елегантно метално тяло, бутон за включване с разпознаване на пръстов отпечатък и поддръжка на интелигентни функции за съвместно използване на лаптоп и смартфон Huawei, известни като Multiscreen collaboration или мултиекранно взаимодействие. Huawei Matebook X Pro идва с Windows 10 Pro, a Matebook 13, Matebook D14 и Matebook D15 – с Windows 10 Home.

Те са мощни, но в същото време ултра тънки, издръжливи, но стилни:

MateBook X Pro от ПоликомпHuawei Matebook X Pro – водещ модел, предназначен за тези потребители, които не искат да правят компромиси в производителността, автономността, преносимостта или дизайна.

Лаптопът е изработен в пестелив класически стил. Неговото приятно на допир метално тяло със заоблени ръбове е направено от един лист алуминий, претърпял диамантено полиране и пясъчна шлифовка и се предлага в цвят Space Gray. MateBook X Pro тежи 1,3kg. Дебелината му е само 14,6mm. Скенерът за отпечатъци за отключване е вграден в бутона за захранване, а уеб камерата е разположена в един от бутоните на клавиатурата и е скрита по подразбиране.

Дисплеят е с диагонал 13,9“ и резолюция 3K (3000 × 2000 пиксела). Поради тънките рамки използваемата му площ е 91%. Съотношение на страните 3:2 е удобно за работа с документи или редактиране на програми, сравнено със съотношението 16:9, което е по-подходящо за гледане на филми. LTPS сензорният дисплей поддържа 100% от цветовата гама sRGB, както и 10-точков мултитъч, благодарение на който взаимодействието с устройството е изключително интуитивно и приятно - с познатите жестове можете да увеличавате изображение, да избирате обекти, да превъртате съдържанието, да прелиствате страници и дори да правите снимки на екрана, като просто плъзнете три пръста надолу.

Хардуерно системата е не по-малко впечатляваща: 10-то поколение Intel® Core™ i7-10510U процесор, 1TB SSD и NVIDIA® GeForce® MX250 видеокарта, работеща с 2GB GDDR5. Тази комбинация е подходяща за най-сложните задачи, включително рендване на 3D обекти, редактиране или гледане на видео с висока разделителна способност или модерни игри, изискващи ресурси.

Интелигентна охлаждаща система динамично превключва между пасивен и активен режим, а технологията HUAWEI Shark Fin Fans 2.0 допринася за отлична вентилация при практически безшумна работа.

Независимо дали често пътувате или просто често сте извън офиса, ще оцените батерията с капацитет от 56Wh, издържаща цял работен ден, както и 65-ватовото компактно Type-C зарядно, което е съвместимо и със SuperCharge технологията на смартфон флагманите на Huawei като P40 Pro, Mate Xs, Mate 30 Pro, P30 и P30 Pro и други.

MateBook 13 от Поликомп

Huawei Matebook 13 - тънък и мощен

HUAWEI MateBook 13 - по-малкият брат на MateBook X Pro – идващ в цвят Space Gray, е базиран на мобилния процесор AMD Ryzen™ 5 3500U с графична карта Radeon™ Vega 8 и 512GB SSD.

Тънката рамка на 13-инчовият екран на MateBook 13 дава 88% използваема площ от общата площ на панела, а разделителната му способност е 2160×1440px. Съотношението е 3: 2 като при MateBook X Pro.

Въпреки металният си корпус с дебелина 14,9mm, MateBook 13 тежи само 1,3kg. Батерията с капацитет 42Wh издържа до 10 часа обичайна употреба и се зарежда с компактно Type-C зарядно като 15 минути в контакта дават заряд за около 2 часа и половина офис работа.

Huawei Matebook D14 и D15

HUAWEI MateBook D14 и D15 идват съответно с 14 и 15.6-инчови 1080p дисплеи с резолюция 1920x1080 и широк ъгъл на видимост от 178 градуса. И от двата размера у нас ще се продават конфигурации, базирани на AMD Ryzen™ 5 3500U или AMD Ryzen™ 7 3700U с Radeon™ Vega 8/ Radeon™ Vega RX 10 графика и 8GB DDR памет. SSD пространството за съхранение е 512GB, като Matebook D15 ще се предлага и в по-бюджетна конфигурация с 256GB. Батерията е с капацитет 42Wh за D15 и 56Wh за D14. Цветът на металния корпус при двата модела е Mystic Silver.

Мултиекранно взаимодействие с Huawei Share

Една от най-интересните функции в новите лаптопи е Multiscreen HUAWEI Share, която създава единна работна среда между компютър и смартфон и създава нови сценарии за използване. Екранът на смартфона се показва на лаптопа в отделен прозорец - просто приближете мобилното устройство към маркировката вдясно от тъчпада (Не отстранявайте тази лепенка!). След това работите с интерфейса на смартфона по същия начин като с компютър, като използвате тъчпада и клавиатурата. Файлове - например снимки от галерията - могат да бъдат преместени на компютъра, а съобщенията в мобилни чатове могат да бъдат въведени на клавиатурата. Функционалността е достъпна при смартфони HUAWEI с Huawei EMUI 10.1 интерфейс (с почти всички нови модели). На практика смартфонът и лаптопът ви работят като едно устройство, интелигентно споделяйки съдържание, за да ви осигурят най-удобното потребителско изживяване.