Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОДДРЪЖКАТА НА WINDOWS 7 ИЗТЕЧЕ? А СЕГА НАКЪДЕ?

2020

21

ян.

На 14 януари Microsoft преустанови поддръжката на една от популярните си ОС, излязла на пазара преди повече от 10 години. Въпреки че можете да продължите да използвате компютъра си с Windows 7, без актуализации на софтуера и сигурността сте изложени на повишен риск от вируси и зловреден софтуер. Бизнес и корпоративните потребители на Windows 7 ще могат да разчитат на поддръжка при закупена актуална софтуерна осигуровка. В крайна сметка, най-добрият начин да се защитите е да надстроите до Windows 10. Въпреки че можете да инсталирате Windows 10 на старото си устройство, не препоръчваме да правите това.
 

Какво да правя сега?
На всички етапи, от архивиране на вашите файлове до избор на компютър, ние имаме инструменти, които ще улеснят задачата за преход за вас:

  • Проверете какви актуални компютърни системи се предлагат на пазара: Съвременните компютри не само работят по-бързо (благодарение на твърдите дискове) и по-дълго (поради увеличения живот на батерията), но средно те са по-евтини от аналогични модели преди 5-10 години.
  • Направете архив на вашите файлове и снимки: Запазете личните си файлове и снимки в облачно хранилище на OneDrive или на външно устройство за съхранение.
  • Научете повече за Windows 10 и улесненията, които той предлага. Сигурни сме, че работата с модерен компютър с Windows 10 няма да ви създаде трудности. Ако обаче имате въпроси или желаете да научите допълнителни умения, моля, свържете се с нас.
  • Синхронизирайте папка „Favorites”. Изтеглете новия Microsoft Edge и го инсталирайте, за да прехвърлите лесно любимите линкове си и настройки на всеки компютър с Windows 10.
     

Какво ще се случи, ако продължа да използвам Windows 7?
Да, можете да продължите да използвате Windows 7, но след като той не се поддържа вашето устройство ще остане уязвимо и незащитено срещу атаки към сигурността. Операционната система ще продължи да работи, но няма да получавате софтуерни подобрения (включително и тези за сигурност) от Microsoft.

Може ли Windows 7 все още да се активира (след 14 януари 2020)?
Windows 7 може да се инсталира и активира след края на поддръжката, но устройствата ще са изложени на риск от атаки към сигурността. Microsoft препоръчва употребата на Windows 10 вместо Windows 7 след тази дата.

Internet Explorer ще продължи ли да се поддържа на Windows 7?
Поддръжката на Internet Explorer на Windows 7 устройства е прекратена на 14 януари 2020. Като част от Windows, Internet Explorer следва живота на поддръжка на операционната система, върху която е инсталирана програмата.

Какво означава края на поддръжката за мен?
След 14 януари 2020, ако вашето устройство все още работи с Windows 7, вие вече не получавате подобрения на сигурността. Следователно, важно е да надградите операционната си система с по-модерна, като Windows 10, която може да предостави най-последните подобрения на сигурността. В допълнение, Microsoft няма да предоставя и техническа поддръжка за Windows 7.

Мога ли да надградя сегашното ми устройство с Windows 10?
Съвместимите с Windows 7 устройства могат да се надградят като закупите ъпгрейд и инсталирате пълната версия на софтуера. Но за да се възползвате от най-новите хардуерни способности е препоръчително да използвате ново устройство с Windows 10.

Знаем, че промяната не винаги е лесна, затова ще се радваме да ви помогнем със съвети и да отговорим на вашите въпроси относно края на поддръжката. ?