Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Два Huawei P30 Pro и 5G рутер на компанията са част от професионалния сет за 5G предаването на живо на първия концерт на вода на Орлин Павлов

2019

26

авг.

На 28 август на Гребната база в Пловдив ще се състои първият концерт на Орлин Павлов, проведен върху плаващи понтони. В рамките на своята серия тестове на новата 5G технология „Теленор“ ще направи музикалното шоу достъпно в реално време и за гостите на специално събитие в столичния парк „Заимов“.

Потребителите на мобилното приложение MyTelenor също ще могат да бъдат свидетели отблизо на случващото се на сцената по време на концерта и след него. Каква е техниката, благодарение на която и зрителите извън Пловдив ще могат да се почувстват на метри от плаващата сцена на този първи по рода си концерт?

 

 


Динамичната картина се заснема от 5 камери: камерите на два смартфона Huawei P30 Pro, разположени най-близо до сцената, съответно в нейната лява и дясна част, и три видео камери. Huawei P30 Pro направи революция в мобилната фотография със своите възможности за снимане в огромен диапазон от разстояния, както в макро режим от 2,5см, така и с 10-кратно хибридно приближение. Но една от най-впечатляващите му характеристики, оценена и от EISA, която преди броени дни го обяви за смартфон на годината, си остава способността му да снима с професионално качество и фото, и видео, при изключително трудни светлинни условия – от почти пълен мрак до динамично променяща се светлина от различни по вид, цвят и насоченост светлинни източници. Този аспект на мощта му се вижда особено ясно при заснемането на живи концерти. В приложението MyTelenor, както и на големия екран в столичния парк „Заимов“ съдържанието, чийто източник са камерите на P30 Pro, ще бъде ясно обозначено. Малкият размер на смартфоните дава и допълнителното предимство те да бъдат позиционирани максимално близо до сцената, така че отдалечените от нея зрители да се почувстват като част от нея, без това да компрометира гледката за тези, които гледат концерта на живо в Пловдив.

 

 

5G технологията с нейната ниска латентност,висока скорост и надеждност на връзката и висок капацитет, идва на помощ за това концертът от Пловдив да бъде наблюдаван в ново измерение на термина „реално време“ в парка „Заимов“ в София. Тук освен цялостното партньорство на Теленор и Huawei при провеждането на 5G тестове у нас, на помощ идва и 5G рутерът на компанията CPE 5G Pro –устройството, което стои от страната на крайния потребител, предаващ мултимедийното съдържание за разпространение от 5G мрежата на телекома.



Не пропускайте да се насладите на музиката на Орлин Павлов и на бъдещето на модерните технологии, на което ще станете свидетели на 28 август.