Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Ръстът на продажбите на AOC & MMD е двойно по-голям от ръста на пазара на монитори в Европа

2018

28

юни

 След като демонстрира устойчив ръст през 2017 г., европейският пазар на монитори постигна увеличение от 8% за първото тримесечие на 2018 г., като AOC и MMD, лицензен партньор на Philips, съвкупно постигат 16% повече спрямо миналата година. Комбинираният пазарен дял на двете марки означава, че те заемат водещата позиция, а само AOC увеличава обема на продажбите с 28% в сравнение с Q1/2017.

 

• AOC показа значителен ръст и второто по величина нарастване като обем продажби за последното тримесечие с 28%, което е три пъти повече от средния ръст на европейския пазар.

• AOC и MMD, лицензен партньор на Philips monitors, са увеличили обема доставки с 16% в сравнение с Q1/2017.

• Общият пазар на монитори продължава да расте, благодарение на засиленото търсене на модели с висока резолюция (QHD и UHD), ултра широки екрани, извити и големи монитори, както и на иновативни технологии, които допринасят за по-висока продуктивност и лекота на използване. Ключов фактор е и растящият гейминг сегмент.


Амстердам, 27-ми юни, 2018 г. – Според последните данни от компанията за анализи Context, пазарът на монитори в по-широкия европейски регион е нараснал през първото тримесечие на 2018 г. с 8% спрямо година по-рано. Екраните с големи размери (24.5” до 35”) и иновативните технологии допринасят за този ръст, докато пазарният дял на по-малките дисплеи 23-24” продължава да намалява. Значително нарастват сегментите на моделите с QHD и UHD резолюции.


В сегмента на мониторите с диагонал 31.5?, AOC успява да увеличи пазарния си дял от 0% до 27.3% само за една година (Q1/2017 спрямо Q1/2018), превръщайки се в лидер в този сегмент. AOC е водеща марка и в клас 35” с пазарен дял от 30.9% през Q1/2018. При по-големите размери на екрана Philips доминира при 40” и 43” модели със съответно 36.9% и 40.8% пазарен дял.


Ръстът в продажбите на мониторите AOC и Philips продължава, благодарение на собствените иновативни и „зелени“ решения на Philips като PowerSensor, който засича отсъствието на потребителя и намалява яркостта с над 80% или изскачащата уеб камера, която може да бъде скрита в корпуса за подобрена сигурност, както и възможността за USB-C докинг, която увеличава продуктивността. Успехът на AOC се дължи най-вече на богатата гама от монитори за геймъри, включително ултра състезателните 240 Hz-ови дисплеи и екзотичните 35? ultra-wide монитори.


AOC и Philips са постигнали впечатляващ комбиниран резултат, равняващ се на 15% пазарен дял в Европа, което им осигурява водещата позиция за първото тримесечие на 2018 г. От 22 страни/региона в Европа двете марки държат първа позиция на пазара в 11 страни/региона и втора позиция в 6 други.


„В AOC и MMD работим върху все повече и повече иновативни функции в различни области като дизайн, качество на изображението, ергономия и удобство за потребителя, както и по отношение на грижата за околната среда. Тези иновации са в основата на ръста на доставките и продължават да допринасят за увеличаване на пазарното ни присъствие с всяко следващо тримесечие“, каза Щефан Зомер, Директор Маркетинг и бизнес управление за Европа.

 


Щефан Зомер, Директор Маркетинг и бизнес управление за Европа


В България, пазарът на монитори е пораснал с 32% в сравнение с Q1/2017, а пазарният дял на AOC се подобрява до трета позиция от десета за същия период на 2017 г., благодарение на впечатляващото увеличение на продажбите на AOC в България със 147%. Комбинираният пазарен дял на двете марки продължава да отговаря на първото място в страната.