Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Интернет през телевизора от D-Link с Boxee Box

2010

5

окт.

   

Интернет през телевизора от D-Link с Boxee Box

Мрежовата компания избра да интегрира процесора Atom на Intel в Boxee Box


София, 14 Септември 2010
– D-Link обещава истинска революция в начина, по който европейския потребител използва телевизора си, с появата на Boxee Box през ноември тази година. Хитовото решение, събрано в малка черна кутия позволява гледане на филми и ТВ програми от Интернет, извеждане на поточно видео от почти всеки сайт, общуване с приятели в социални мрежи като Facebook, слушане и организиране на музикални файлове, снимки и видео, както и сърфиране в Мрежата. Всичко това – само с познатото натискане на бутоните на устройството за дистанционно управление. Решението Boxee Box на D-Link променя завинаги начина, по който потребителите използват цифровите технологии като им предоставя нов, вълнуващ и удобен начин за достъп до безплатно или платено Интернет съдържание.

D-Link обяви, че новото решение използва Atom CE4100 процесора на Intel, разработен специално за интеграция на телевизия и Интернет. Така мощният, Intel базиран хардуер позволява на софтуерната среда на Boxee да гарантира 1080p пълно HD качество през кабелна или безжична N мрежа. С помощта на стотици готови приложения и интуитивен интерфейс, Boxee Box предоставя на потребителя достъп до предпочитано от него съдържание чрез уникален контрол през телевизора.

Решението Boxee Box на D-Link вече получи първи положителни отзиви от индустрията като пилотното представяне на разработката донесе приз в категорията „Най-добри развлекателни иновации за дома” по време на събитието CES през януари тази година. D-Link и Boxee работят в тясно сътрудничество по добавяне на нови функционалности и съдържание към платформата, която позволява на потребителя да се наслаждава на огромната библиотека от безплатно и платено съдържание в Интернет, като в същото време има лесен и сигурен достъп до собствено цифрово съдържание и социални мрежи. Сред доставчиците на съдържание за тази платформа са BBC, Last.fm, CNET, CNN, Channel 4, Comedy Central, Facebook, ITV, MTV Music, mySpaceTV, YouTube, Flickr и Picasa.

D-Link е компания, която винаги се е стремяла да бъде пионер в начина, по който цифровите технологии променят дома на потребителя. Развиваме домашните мрежи по начин, който да позволи на всички нови и вълнуващи възможности за цифрови иновации да станат реалност. Boxee Box от D-Link е началото на истинска революция в технологичната развлекателна индустрия – решението прехвърля безграничните възможности на Интернет към домашния телевизор." коментира Кевин Уен, Президент на D-Link Европа. "Очакваме това да бъде истински катализатор за появата на нов тип телевизионно изживяване в цифровия дом, позволявайки на потребителите да откриват и да се наслаждават на ново съдържание във висока резолюция."


Решението Boxee Box на D-Link ще бъде налично в Европа и България през ноември тази година и може да бъдат намерено при оторизираните дистрибутори на марката у нас.