Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Нов юбилеен продукт: Toshiba AC100 мобилнo Интернет устройствo

2010

13

септ.

По повод 25-тата си годишнина от представянето на първия мобилен компютър на пазара, Toshiba анонсира нов юбилеен продукт - Toshiba AC100 - мобилнo Интернет устройствo, което съчетава функциите на смартфон и лесната употреба на нетбук.

Неговите мини размери и поразително тънък дизайн, съчетани с изключително дългото време, за което остава в режим на готовност, правят AC100 идеалното устройство за преглед на медийно съдържание, сърфиране в Интернет, разглеждане и редактиране на документи, имейли и други съобщения, независимо къде се намирате.

Toshiba AC100 разполага с 10.1-инчов LED дисплей с резолюция 1024 × 600. Устройството е базирано на Android 2.1 операционна система и NVIDIA Tegra 250 1 GHz ARM процесор. Оборудвано е с 512 MB DDR2 оперативна памет, 16 GB SSD, 802.11n Wi-Fi, мобилна широколентова връзка, Bluetooth, 1.3 MP камера с микрофон. Благодарение на свръхефективната система за управление на захранването, AC 100 може да остане в режим на готовност до 7 дни и повече от 8 часа на смесенo търсене и видео възпроизвеждане с едно зареждане.

Toshiba AC100 има HDMI порт, USB и USB мини порт и SD/MMC четец на карти, като всички са „скрити” в изключително тънък корпус, оформен в елегантен черен нюанс с хващащ окото оранжев акцент. С едва 14 мм в най-тънката си част, той тежи само 899 г, с което устройството е достатъчно малко и леко, за да се побере в чантата ви без дори да го забележите.

Невероятно лесната работа с AC100 е осигурена от интерфейса на началното меню на Toshiba за Android™. Предназначено да улесни и ускори достъпа до приложенията ви, новото начално меню на Toshiba представлява лента за стартиране, която ви отвежда до желаното приложение само с едно кликване. Освен това системата може изцяло да се персонализира, което ви позволява да създавате начални екрани по свой избор, които да отговарят на навиците ви при работа с компютър в различни часове на деня – у дома, на работа или в движение. Наистина няма как да е по-лесно.

Toshiba AC100 е готов за употреба, когато имате нужда от него. Android™-базираната система отнема по-малко от секунда, за да премине AC100 от режим на готовност в режим на пълна функционалност, поддържайки също като смартфон способността „винаги включен“. Благодарение на иновативното известяване за имейл със светодиод, страничните светодиоди незабавно ви уведомяват за входящ имейл при получаването му, дори и ако устройството е в режим на готовност. А това означава, че никога повече няма да изпуснете съобщение. В лицето на AC100 ще имате най-добрия Интернет спътник.