Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Нови модели Asustor NAS устройства за средния и висок бизнес клас

2017

14

юни

Нови попълнения в продуктовото портфолио на Поликомп са четири модела NAS устройства на марката Asustor - два от среден клас и два от високия бизнес клас AS70. 

 

 

 

AS6302T и AS6404T
Двата нови модела от среден клас - AS6302T и AS6404T - са с твърди дискове с възможност за смяна и използват новата платформа Intel Apollo.

 

AS6302T е оборудван с двуядрен процесор, 2 GB вградена RAM и две дискови гнезда. AS6404T е снабден с процесор с четири ядра, съответно 8 GB вградена RAM и четири дискови гнезда. Тези два нови модела осигуряват по-добра производителност в сравнение с моделите от предишното поколение ASUSTOR NAS. Двете устройства се отличават с висококачествена 4K мултимедийна обработка и забележителна поточност на възпроизвеждащата среда. По този начин осигуряват на потребителите предимството от високоефективно съхранение в облачно пространство, комбинирано с мултимедийни приложения.
 

Както AS6302T, така и AS6404T поддържат популярната функция за възпроизвеждане на HDMI 2.0, което позволява на потребителите да възпроизвеждат видеоклипове с висока разделителна способност 4K - 60Hz. Освен това, вграденият конектор USB тип C позволява удобното свързване на външни устройства.

 

С лансирането на тези два нови модела, ASUSTOR се превръща в първият производител в NAS индустрията, който предлага Wake-on-WAN поддръжка. Тази функция позволява на потребителите да захранват и изключват своя NAS през Интернет.


Кратко обобщение за двата модела:
• AS6302T и AS6404T са позиционирани като водещи модели в средната ценова листа на ASUSTOR за 2017 година.
• Изборът на най-новия процесор на Intel - Apollo Lake - води до увеличение на цялостната производителност и енергийна ефективност.
• Добавянето на новата функция Wake-on-WAN предлага допълнителна икономия на енергия и по-голяма гъвкавост на сигурността.

 

AS7004T-i5 и AS7010T-i5

NAS устройствата от най-високата AS70 серия - AS7004T-i5 и AS7010T-i5 - бяха представени съвсем наскоро на световното изложение Computex 2017. Още от името на двата нови rack модела става ясно, че те се захранват от процесор Intel i5, съответно с по четири и десет дискови гнезда.

 

AS7004-i5 и AS7010-i5 предлагат висококачествена производителност, която не само поддържа оперативната стабилност на системата, но и позволява едновременното изпълнение на множество приложения, осигурявайки безпроблемен достъп от корпоративни среди с много потребители. Освен това, AS7010-i5 разполага с десет дискови гнезда за лесно обработване на големи мултимедийни файлове, което го прави идеалният избор за професионалисти.

 

Intel Core i5-4590S е четириядрен процесор с базова чистота от 3.0GHz и оувърклок до 3.7GHz, когато това е необходимо. Устройствата идват с инсталирана 8GB DDR3 SO-DIMM памет, но могат да се надстроят до 16GB - едно от предимствата на Core процесора над алтернативните опции с друг тип процесор, които поддържат само до 8GB обща памет.

 

С четирите гнезда на AS7004T-i5 и десетте на AS7010T-i5 имат капацитет за съхранение до 40TB и 100TB дисково пространство с възможност за вграждане на 10-терабайтови твърди дискове.

 

И двете нови системи се предлагат с два Gigabit Ethernet RJ 45 порта. AS7010T има още една допълнителна функция - слот за разширение PCI-Express, където може да се инсталира 10 GbE мрежов адаптер.

 

Двата продукта са оборудвани с голямо разнообразие от конектори като HDMI S/PDIF порт, три USB 3.0, два USB 2.0 порта и два e-SATA порта, както и с инфрачервен приемник за използване като медийна станция.
 

Всички нови устройства използват и най-новата версия на операционната система – ADM 3.0 (ASUSTOR Data Master). Тя предлага лесен и интуитивен интерфейс, също добавя много нови допълнителни функции.