Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ASUSTOR NAS осигури решение за система Video On Demand в училища в Япония

2017

27

февр.

Предизвикателството пред Asustor


Популярна верига училища в Япония с над 300 локации била изправена пред проблем – учениците пропускали занятия и изоставали с уроците. Поради редица причини, като разминаването на графиците на учителите и учениците, посоченият час за даден предмет не бил подходящ. Някои от учениците не успявали да вмъкнат желан предмет в програмата си поради натовареното разписание. С цел да се помогне на пропусналите часове ученици да не изостават, училищата от тази верига взели решение да създадат система за дистанционно Video On Demand. Това решение позволява на учениците да наваксват с работата в клас от вкъщи. Създаването на такава система изисква мощен и стабилен мрежов сторидж, за да подсигури гладко видеоизлъчване по всяко време.

 

 

Решението на Asustor


Поради това че системата Video On Demand изисква често архивиране и непрекъснато обслужване, ASUSTOR препоръчва модела AS3102T. Всяко едно училище от веригата записва часовете си като видео файлове и след това ги качва в системата за „наваксване“ на часове чрез Network Neighborhood. Учениците се вписват в системата, след което се регистрират за достъп до пропуснатите часове. Това им позволява удобството да учат от вкъщи.
С цел да се осигури непрекъсната работа на системата, всеки кампус използва две NAS устройства с насроченo ежедневнo създаване на резервни копия. Тези копия се съхраняват на Интернет страницата на Video On Demand системата и същевременно в базата данни на уроците. Когато основното NAS устройство изисква поддръжка или проверка, второто NAS устройство може веднага да го замени. Сервизните инженери могат да конфигурират актуализациите на фърмуера да бъдат през нощта, да насрочват архивирания и да задават push нотификации, за да си осигурят непрекъснато информиране. В случай на хардуерен проблем, когато основния NAS трябва да бъде изпратен за ремонт, Интернет връзката, заедно с всички твърди дискове, могат да бъдат прехвърлени за минути към втория NAS. Тази двойна настройка на NAS позволява на училището винаги да поддържа непрекъснато обслужване на Video On Demand системата.


Функцията за безпроблемна миграция на системата ASUSTOR осигурява ултра-бърза процедура по смяна на дискове. Твърдите дискове просто трябва да бъдат преместени от един NAS на друг, за да завършите системната миграция. Това гарантира, че системата за Video On Demand е винаги онлайн и достъпнa по всяко време, отговаряйки на нуждите на учениците, които трябва да наваксват часове от вкъщи. Функцията за цялостно архивиране по график също предоставя на всеки кампус второ резервно копие на всички данни за аварийни случаи. Освен това, сервизните инженери могат да използват механизма за управление SNMP за мониторинг на цялата система и осигуряване на ефективни проверки чрез отдалечен достъп.


По този начин решението на ASUSTOR NAS успешно отговаря на изискванията на системата за Video On Demand в училищата, осигурявайки мощна и стабилна мрежа за съхранение. Тази нова система дава възможност на учениците да наваксат пропуснатото чрез дистанционен достъп до проведените часове.

 


Предимствата на ASUSTOR NAS:


• Бърза производителност и трансфери
• Лесно управление
• Лесната миграция на системата прави лесна смяната на устройствата
• Насрочени процеси по архивиране за оптимална защита
• SNMP и push нотификации за ефективен мониторинг на системата.

                                                                                               
                                                                                                    ###


За Asustor
Основана през 2011, ASUSTOR Inc. е водещ доставчик на решения за съхранение свързани с частни облаци (network-attached storage) и видео-наблюдение (network video recorder). Мисия на компанията е да предоставя в световен мащаб най-пълното портфолио от мрежови сторидж решения.Научете повече на https://www.asustor.com/