Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Дебют на Asustor на българския пазар

2016

12

февр.

София, февруари 2016 г.: В началото на новата година сторидж устройствата на Asustor дебютираха на българския пазар чрез ИТ дистрибутора Поликомп.

ASUSTOR NAS (Network-Attached Storage) са първите в света NAS устройства, проектирани около идеята за използване на приложения. Приложно-базираният дизайн, заедно с интуитивния и лесен за използване интерфейс, предоставя на потребителите едно ново и пълноценно изживяване. Потребителят може да избира кои приложения да инсталира, в зависимост от нуждите си – повече от 200, организирани в 19 категории – като по тoзи начин устройството му не се претрупва с ненужна функционалност. ASUSTOR NAS продуктите са еко-ориентирани и предлагат набор от опции за пестене на енергия.

NAS платформите постоянно еволюират с течение на годините. Наблюдава се изместване на функциите от чисто мрежово устройство за съхранение на данни към домашен медиен център. Това е обусловено от изискванията на потребителите, които освен нуждата от място за съхранение на своите файлове искат и по-голяма функционалност от своя NAS. ASUSTOR предлага централизирано хранилище за данни със съвместен достъп до файловете от различни платформи. В тази насока са всички негови ключови характеристики. Налични са различни приложения, например VPN, FTP, WEB и принт сървъри, както и сървър за видео наблюдение посредством IP камери. Определени модели имат възможност за включване към ТV чрез вграден HDMI порт и управлението му чрез дистанционно или приложение инсталирано на смартфон. Решенията на Asustor могат да стриймват 4К видео изображения. Като допълнение се поддържа архивиране на данни към отдалечени сървъри или в “облачно” хранилище. С навлизането на Cloud Computing, Nas сториджа може да се възприеме като персонален облак, който ви позволява онлайн back up, надеждност, достъп до вашата информация без значение къде се намирате и ползването на богата гама back up облачни услуги.

Централeн вход към създаването на персонализиран, собствен и уникален Asustor NAS e порталът за приложения App Central. Основните групи приложения са свързани с:
 

  • Управление на устройството и потока на информация: лесна миграцията от едно NAS устройство към ново такова без прекъсване на работните процеси, инструменти за търсене на информация в архива, използване на дисковете на устройството като мобилни дискове за пренасяне на информация;
  • Създаване и настройка на мултимедиен център: видео колекции, запис на файлове (филми, музика, TV програми) по зададен график, бърз преглед и стартиране на избран запис;
  • Инструменти за управление на сигурността и достъпа до информация: създаване на правила за достъп, черен и бял списък с ограничения по IP, IP масиви и геолокация, криптиране на данни, централизирано управление на логовете.


Атрактивно в решенията е възможността за ползване на мобилни приложения за iOS/ Android, превръщащи вашия смартфон или таблет в устройство, чрез което можете да настройвате сториджа, да подреждате и ползвате вашите фото, видео и музикални колекции, да следите информацията от охранителните си камери.

ASUSTOR предлага ценово-ориентирани решения и портфолио, покриващо широк спектър от потребители: у дома, малък офис, професионалисти в изкуството и дизайна, малки организации, големи корпорации. С поглед в бъдещето и страст към технологиите, екипът на ASUSTOR произвежда някой от най-иновативните NAS устройства в света.

За Asustor
Основана през 2011, ASUSTOR Inc. е водещ доставчик на решения за съхранение свързани с частни облаци (network-attached storage) и видео-наблюдение (network video recorder). Мисия на компанията е да предоставя в световен мащаб най-пълното портфолио от мрежови сторидж решения.