Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Подсигурете се с електроенергия за цялата година и всички 24 часа в денонощието!

2023

18

дек.

Вече сте горд собственик на нова домашна соларна система? Чудесно! Какво се случва обаче, когато дни наред времето е облачно, вали сняг или е просто „мръчкаво“? Ами в студените зимни нощи? В тези периоди от време, дори най-добрите съвременни соларни панели произвеждат много по-малко енергия или изобщо не генерират такава. И ако не сте помислили предварително за това къде и как ще съхранявате излишното от деня електричество, то сте загазили. Но не сериозно…

Интелигентните мрежови системи за съхранение на енергия

Huawei са компания с лидерски позиции в много технологични сфери и затова не буди учудване фактът, че редом с различните топ компоненти за всяка електросоларна система са разработили специални системи за съхранение на енергия (умишлено не използваме думата „батерии“, защото те са много повече от това). Това важи и за новата линия за дома, малкия и среден бизнес с романтичното име LUNA2000. Моделите от нея са на супер високо технологично ниво и носят външните черти на най-добрия продуктов дизайн.

Нови и красиви - L
A2000-7-14-21-SUN1

Нарочно изписваме пълното име на най-новия представител от линията LUNA2000 на Huawei - не за да се почувствате като шпионин, четящ кодове, а за да вникнете в идеята зад числата. Когато разгледате продуктовите снимки на страхотно изглеждащите в бяло модули, ще видите, че те са разработени така, че да може да започнете от най-малкия, имайки възможност да добавяте и надграждате. Най-малкият модул всъщност е и основен – може да съхранява 7kWh енергия и е значително оптимизиран спрямо предишните поколения. Добавяйки още един модул, вече разполагате с 14kWh потенциална енергия, а с добавяне на трети, тя нараства на 21kWh. Разбрахте ли какво означават числата от името? Всичко е напълно логично, а добрата новина е, че можете да ги надграждате и още, свързвайки цели 4 такива големи модула за достигане на капацитет от сериозните 84kWh (4 модула по 21kWh).
В същото време новата линия системи разполагат с редица екстри и защити: съвместимост с монофазен и трифазен инвертор, изключително здрав корпус, издържащ налягане до 5 атмосфери и наводняване, вграден нагревателен филм, устойчив на свръхниски температури, и интелигентна защита за потушаване на пожар. Клетките на батериите са базирани на Lithium-iron phosphate (LiFePO4), а животът им достига цели 15 години. Добре звучи, нали?

Модели с доказани качества

Името на миналогодишната мрежова система за съхранение е LUNA2000-5-15-S0 и вероятно вече се досещате за какво става дума? Тя отново има страхотен външен вид и корпус, плюс съвместимости с монофазни и трифазни инвертори. Разликата е, че самите модули са с малко по-нисък капацитет – базовият започва от 5kWh, средният е 10kWh, а големият – 15kWh. Можете да обедините само два „големи“ модула в едно и да получите 30kWh потенциална електроенергия за дома си, което всъщност хич не е малко, нали? Още повече, че самите клетки тук са доста безопасни и с голяма надеждност – базирани на литиево-железен фосфат (LFP). Ако при някакви обстоятелства по време на работа се повреди модул, той автоматично се самоизолира, за да може системата хем да продължи работа, хем да не нарушавате безопасността си. Модулите имат супер лесна инсталация, 100% дълбочина на разреждане и лесен начин за обединяване в паралелна конфигурация.

„Тежката артилерия“

Отново умишлено използваме това наименование, за да отбележим качествата на корпоративната, предназначена за по-тежко натоварване, и с голям капацитет система Huawei LUNA2000 Smart String ESS. Идеята тук е вече да обединявате цели системи в още по-големи. Основни компоненти са LUNA2000-200/161/129kWh-2H1 или LUNA2000-97kWh-1H1. И отново дори по името ще се досетите, че това са различни варианти на системите с максимален запас от енергия в киловатчаса. Те отговарят на изискванията на различни сценарии за бизнеса и гарантират на компаниите нисковъглеродни и устойчиви бизнес операции. Максималният капацитет на батериите на една система е 193,5kWh, като могат да се използват в отдалечени райони без електрическа мрежа или с лоша такава, за да осигуряват стабилно захранване, пестят енергия и съответно - разходи.

Обединявайки комерсиалните системи в решението Huawei LUNA2000 Smart String ESS, клиенти, като оператори на преносни системи, могат да балансират мрежата си и променливото потребление на енергия. За целта те съдържат модулен PCS, модул за съхранение на енергия, интелигентен трансформатор и система за управление. Или… всичко в едно! За да сте подсигурени с електроенергия по всяко време на годината, 24 часа в денонощието.