Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Повече екранно пространство и максимум функции за комфортна работа

2022

30

март

Винаги когато става дума за Dell, нещата са сериозни. Без значение, дали говорим за монитори, настолни или преносими компютри. Компанията е символ на качество и добра инвестиция в техника. Затова не е изненада, че с всеки свой нов модел, Dell отново и отново вдигат собствената летва за „полезност. Това се отнася и за новия Dell Vostro 5625.

 

 

По-голям екран и по-сериозна издръжливост


Малко по-големият дисплей на новата машина е първото, което ще забележите. Той се предлага в доста комфортните 16 инча, което ще рече, че е малко по-голям от „стандартните“ 15.6“ модели, със съотношение от 16:10. Този форм фактор позволява да имате повече пространство при работа с таблици, презентации и др. Самите рамки на дисплея също са доста тънки и ненатрапчиви, така че да останете фокусирани за максимално дълго време. Не е необходимо да се притеснявате, ако без да искате разлеете някоя чашка с топло кафе върху него (е, недейте нарочно - разбира се)! Клавиатурата му е устойчива на замърсяване и течности, като моделът е преминал тестове за военни стандарти (MIL-810H), което ви гарантира защита от ежедневните малки проблеми с течности, прах и удар, които може да се превърнат в големи.

 

За още по-добра продуктивност


Новият модел Dell Vostro 5625 разчита на Ryzen 3, 5 или 7 процесори с включена Radeon графика, за да може тази машина да се справя еднакво добре със самата OS, с всякакъв бизнес софтуер и разбира се – с тежката съвременна мултимедия.

 

Бизнес или лична среща – няма значение!


В наши дни няма как да оцелеете, без да ползвате видео конферентна връзка (през MS Teams, Zoom, Viber, Messenger и още поне дузина други платформи). Затова колкото по-ясна и чиста е връзката, то толкова по-успешна ще бъде и срещата. Dell Vostro 5625 използва вграден двоен микрофон и AI, които допълнително се „сражават“ с околния шум и го намаляват. Waves Maxx Audio настроените високоговорители и микрофони оптимизират звука, така че да можете да чувате и да бъдете чути с яснота, докато Smartbyte дава приоритет на видео трафика за по-плавно изживяване по време на конферентния разговор. Когато използвате камерата (тя е FullHD), също можете да бъдете спокойни, че ще изглеждате добре – оборудвана е с широк динамичен обхват и намалява засичането и шума в образа.

 

Бъдете в безопасност


Сигурно знаете, че новият Windows 11 изисква наличие на TPM чип, за да се инсталира? Е, новият Dell Vostro 5625 си има вграден Trusted Platform Module 2.0 чип за сигурност от търговски клас, инсталиран на дънната платка, който създава и съхранява пароли и ключове за криптиране. Той проверява дали компютърът не е бил компрометиран преди стартиране и защитава данните ви от външни софтуерни атаки. За допълнително спокойствие и комфорт, моделът предлага опционален четец на пръстови отпечатъци, който позволява да се логвате в Windows само с едно леко докосване. И още нещо дребно, но полезно – уебкамерата, разположена над дисплея притежава механичен затвор (капаче), което лесно защитава вашата поверителност и предотвратява случайни неудобни ситуации.


Операционната система с която Dell Vostro 5625 идва е съвсем логично най-новата от Microsoft, а именно Windows 11 Pro версия. Тъй като новият „Windows“ вече има по-сериозни изисквания (TPM чип, определени процесори и памет), той вече е само 64-битовa и не очаквайте да дойде 32-битова версия. А и за какво ви е тя, при положение че имате толкова мощен лаптоп?

 

Технически данни


Процесор: AMD Ryzen 3 / 5 / 7 (8, 12 или 16 – нишков)


Памет: от 4 до 32 GB DDR4 3200 MHz


Твърд диск: М.2 SSD от 256 GB до 1 TB


Видеокарта: вградена AMD Radeon


Дисплей: 16-инчов FullHD, 60 Hz, anti-glare, 250 nit


Операционна система: Windows 11 Pro


Мрежови връзки: RJ-45, Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.2


Батерия: 4-клетъчна


Портове: SD Card, USB 3.2 Gen 1 Type A / C, вход за слушалки, заключване, HDMI 1.4, DisplayPort (през USB Type-C), стерео колонки

Waves MaxxAudio 2W x 2.