Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

7 начина печатните технологии да подпомогнат здравните системи

2020

22

май

Ефективните здравни системи са от решаващо значение за предоставянето на отлична грижа за пациентите, но твърде често те страдат от технически пречки и слаби звена в процесите. Затова е важно да бъдат оптимизирани своевременно.

 

Неефективността, произтичаща от подобни проблеми, засилва увеличаващите се разходи за здравеопазване в Западна Европа, които се увеличават спираловидно от 1,7 милиарда долара през 2017 г. до прогнозираните 2,2 милиарда долара през 20221 г. Като се има предвид критичната необходимост фокусът да бъде изместен към отличното обслужване на пациентите, няма време процесите да бъдат подобрявани, за да се възстанови перфектното административно здраве.

 

Ефективните здравни системи са от решаващо значение за предоставянето на отлична грижа за пациентите, но твърде често те страдат от технически пречки и слаби звена в процесите. Затова е важно да бъдат оптимизирани своевременно. Неефективността, произтичаща от подобни проблеми, засилва увеличаващите се разходи за здравеопазване в Западна Европа, които се увеличават спираловидно от 1,7 милиарда долара през 2017 г. до прогнозираните 2,2 милиарда долара през 20221 г. Като се има предвид критичната необходимост фокусът да бъде изместен към отличното обслужване на пациентите, няма време процесите да бъдат подобрявани, за да се възстанови перфектното административно здраве. 

 

От линейката до приемните и от отделението до аптеката - Brother предлага седем начина, по които технологията на печат може да се използва за подобряване на здравните процеси в полза на пациентите.

 

  1. Облекчаване на предварителния прием
    Технологията може да бъде използвана, за да направи процесите по-бързи и безопасни, още преди пациентите да пристигнат в болницата. Например, екипът в линейката може да разпечата информацията за пациента в движение, като използва малки, леки преносими принтери. Това значително ще улесни четенето на документацията, тъй като написаните на ръка бележки в профучаващата линейка може да не са особено четливи. При пристигането технологията за печат може да спести ценно, потенциално животоспасяващо време, при предаването на пациента към болничния персонал. Тя създава и прецизни записи за приложеното лечение, назначените лекарства и данните за пациента, които са от ключово значение за всяка спешна помощ.
     
  2. Бърз, ефективен прием
    Дигиталните процеси могат да подобрят здравето на организацията, като дадат възможност на претоварения персонал на болничната администрация просто да сканира разпечатаната информация за пациента в системата за управление на базата данни. С докосването на един бутон, те могат да сравнят техните данни с тези на пациента. Процесите могат да бъдат ускорени, като се създадат етикети с помощта на етикетен принтер, който не изисква използването на компютър. Към досиетата могат да се прилагат индивидуални баркодове за пациентите, за да се избегнат грешки, като същевременно се елиминират рисковете, възникващи от нечетливо изписване на ръка.
     
  3. Интелигентна клинична грижа
    Когато възникнат критични ситуации, могат да се допуснат човешки грешки, но тази опасност може лесно да бъде премахната с въвеждането на проста, ефективна технология. Етикетните принтери могат да се използват за създаването на баркодове за китката на пациента, като по този начин се създава дигитална идентификация, свързана с база данни, в която се съдържа досието на пациента. По този начин се гарантира коректно разпознаване на всяка стъпка от приема на пациента и се отстранява рискът от грешно разчитане на ръкописната информация. Така се повишава безопасността на пациента, тъй като гривните могат ясно да подадат жизненоважна информация, като алергии или данни за лечението, или назначените медикаменти, например.
     
  4. Здрави болнични отделения
    Сигурността на печат сега е много по-критична за болниците, от когато и да било, заради въвеждането на Общия регламент относно защитата на личните данни (GDPR). Всяко допускане на загуба на лични данни може да засегне както болницата, така и пациента. Чрез NFC (near field communication) карта или активация с PIN код се гарантира, че документите могат да бъдат достъпени и получени единствено от човека, който е стартирал печата. Това предотвратява възможността документация с чувствителна информация да попадне в ръцете на неоторизирани лица.

    Членовете на екипа могат да бъдат добавяни или премахвани чрез дигитален профил, за да се даде пълен контрол на администраторите. Това не само подобрява сигурността, но и може да намали разхищението и разходите.
     
  5. По-безопасно означение
    Технологията може да бъде от полза за управлението на активите, тъй като персоналът може бързо да създаде трайни, ламинирани, самозалепващи се идентификационни етикети и предупредителни табели за оборудването. Използването на етикети може не само да намали кражбите, но и да повиши безопасността, като предоставя напомняния за дати за проверка на оборудването и подчертава предупрежденията.

    Ламинираните P-touch етикети на Brother са устойчиви и могат да издържат на агресивни химикали, триене, екстремни температурни разлики и слънчеви лъчи, което ги прави идеални за здравния сектор. Четливите дълготрайни етикети, които издържат на всякакви условия, са от съществено значение за безопасността на пациента.
     
  6. Безпроблемно лабораторно управление
    Поставянето на лабораторните процеси под микроскоп може да помогне за предотвратяване на скъпи или критични обърквания. Идентифицирането на пробата може да бъде подобрено чрез сканиране на гривните на китката на пациентите, докато те дават пробата, и веднага да се отпечата етикет с код, който да бъде поставен направо върху епруветката с пробата.

    Този процес осигурява пълна проследимост, създавайки цифров отпечатък на всяка стъпка, за да се гарантира, че лечението и безопасността на пациента са оптимизирани. Той също така предлага подобрена точност спрямо ръкописни етикети, като същевременно спестява време.
     
  7. Положителни аптечни процедури
    Болничните аптеки са натоварени отдели с бързи обороти. Технологията може да се превърне в сърдечния ритъм на процесите в отдела, като пести ценно време.

    Рецептите на пациентите може да бъдат получавани по електронен път от полагащите грижи за тях, а етикетите за отпуснати лекарства могат да бъдат отпечатани и прикрепени към лекарствата с точни данни за пациента и информация за рецепта.

    За да се предотвратят критични грешки, могат да се разпечатват ясни баркодове за идентификация на пациентите.

    Отпечатаните етикети елиминират риска от грешка в разчитането на изписаната на ръка информация и са по-сигурно решение, тъй като алергените могат да се подчертават ясно чрез цветни кодове.

1 Deloitte 2019: Global Healthcare Outlook