Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Как програмата за рециклиране на Brother се бори с климатичните промени и емисиите от C02

2020

21

апр.

В продължение на повече от десетилетие Brother подкрепя благотворителната инициатива за борба с обезлесяването Cool Earth – като инвестира в местните общности, намаляването на емисиите от CO2 и опазването на света, в който живеем.

 

Единият от основните фокуси са дъждовните гори – скъпоценни земни площи, не само заради красотата на природата, но и заради положителното им влияние върху околната среда.

 

Тропическите гори са безценни за климата на планетата в момента – те поглъщат въглероден диоксид и произвеждат кислород, за да забавят хода на глобалното затопляне. Освен това способстват за образуването на дъжда, който напоява селскостопанските култури и са дом на хиляди растения, животни и хора.

 

Тъй като нивата на CO2 към днешна дата са по-високи от когато и да било през последните 800,000 години1, загубата на една дъждовна гора е сериозен глобален проблем. Затова японската компания Brother се радва, че има дългогодишно партньорство с благотворителна организация, чийто подход би могъл да даде решение на проблема.

 

В изминалото десетилетие Brother подкрепя благотворителната организация Cool Earth, чиято дейност е насочена към борбата с глобалното обезлесяване.

 

В рамките на това сътрудничество, при връщането на всеки осем мастиленоструйни касети или четири тонер касети, получени чрез безплатната схема за връщане и рециклиране на Brother, защитаваме едно дърво в Перу или Папуа Нова Гвинея.

 

В тези населени места локалната общност е зависима от дъждовната гора, а гората на свой ред е зависима от общността.

 

Преди десетилетие тропическите гори в тези общности бяха изложени на риск от обезлесяване; хората нарушаваха законите, за да се сдобият с дървета, които продаваха за пари, които след това харчеха за закупуване на лекарства, гориво или храна.

 

Cool Earth предложи по-добро решение – властта да бъде върната в ръцете на местните общности. Тяхната подкрепа даде възможност на хората да вземат собствени решения. Инвестициите в образование, здравеопазване и обучения дават на настоящите жители и на бъдещите поколения възможности за кариера и прехрана.

 

Тази инвестиция означава, че сега местните хора печелят повече от фермерство и други бизнеси, отколкото биха могли чрез продажбата на земята си на компаниите за дърводобив. Създаването на по-силна общност означава осигуряване на повече безопасност за гората.

 

Това видео на Cool Earth, заснето с общността Asháninka в Перу, изразява съвсем точно какво означава за тях горският им дом: https://vimeo.com/361821534

 

Партньорството води и до намаляване на емисиите на CO2. Благодарение на схемата за връщане и рециклиране на Brother над 1,6 милиона касети за принтер бяха преработени само през 2018 г., спестявайки 3 652 тона CO2 в Европа.

 

Касетите, върнати от европейските клиенти на Brother, се преработват и получават нов живот в центровете за рециклиране в Обединеното кралство и Словакия в съответствие с принципите на кръговата икономика за повторна употреба, обновяване и ремонт.

 

Нов анализ, подкрепен от японската Асоциация за екологично управление на промишлеността (JEMAI), извършен през юли 2019 г., потвърди, че водещият за пазара процес на възстановяване на тонери на Brother позволява средно 37,2% намаление на емисиите от CO2 в сравнение с току-що произведена касета.

 

„Всеки може да се присъедини и да направи малка стъпка, която да доведе до голяма разлика. Просто ни изпратете вашите празни касети и тонери Brother и ще помогнете на работата на Cool Earth в дъждовните гори по света.“ – каза Ива Тотева, мениджър маркетинг и продажби в Brother България.