Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

66% от кибератаките са насочени към малкия бизнес

2018

5

дек.

Знаете ли, че средностатистическата кибератака струва на малкия бизнес между $ 84,000 и $ 148,000? Или, че 60% от малките предприятия затварят врати до шест месеца след кибератаката? Истината е, че малкия и среден бизнес не са имунизирани срещу киберпрестъпността. Макар че чуваме само, когато големите компании бъдат засегнати обективната реалност е, че 43% от кибератаките са насочени конкретно към малкия бизнес, а атаките с искане на откуп са се увеличили 15 пъти през последните две години. Необходимо е само един нищо неподозиращ служител да кликне върху връзка, вградена в имейл, за да доведе бизнеса до ужасно забавяне и вероятно ще ви струва скъпо, за да получите данните си обратно.


Общи статистически данни за киберсигурността на малкия бизнес

• 43% от кибератаките са насочени към малкия бизнес.
• Само 14% от малките фирми оценяват способността си да намаляват кибер рискове, уязвимостите и атаките като много ефективна.
• 60% от малките фирми излизат от бизнеса в рамките на шест месеца след кибер нападение.
• 48% от нарушенията на сигурността на данните са причинени от злонамерени действия. Човешката грешка или неизправността на системата отчитат останалото.


Каква информация най-често бива засегната при кибератаки:

 

Да, може да изгубите много. Говорим за важни бизнес данни и файлове; записи на клиенти и служители, които могат да включват множество лични данни, кредитна карта и банкова сметка, списъци с пароли, идентификатори на доставчици и други. Добрата новина е, че има прост и достъпен начин да защитите вашата мрежа от кибер престъпниците.


HPE Small Business Solutions за унифицирано управление на заплахи с ClearOS ™ е елегантно решение, базирано на HPE ProLiant сървъри, с процесори Intel® Xeon® и оптимизирано и валидирано за работа с операционната система ClearOS ™. С помощта на ClearOS Marketplace можете бързо и лесно да персонализирате сървъра си с приложения като Antimalware Rules, Gateway Antiphishing, Gateway Antivirus, IPS Intrusion Prevention System и др., за да защитите вашите файлове и приложения от мрежови атаки, злонамерен софтуер, вируси и фишинг измами. ClearOS ™ също така предлага доказани приложения за сигурност и функции като автоматични актуализации, групови правила и интегриране с Microsoft® Active Directory®. ClearOS ™ вече е намерил решение и за преодоляване на проблемите със Spectre и Meltdown.


Както не бихте оставили куфарчето или таблета си в отключена кола, така и не трябва да рискувате интелектуалната собственост на фирмата си като не инсталирате подходящите предпазни мерки за вашите ценни данни. Решенията на HPE Small Business за унифицирано управление на заплахи с ClearOS ™ защитават както вашите данни, така и производителността на вашите служители с едно просто, достъпно и сигурно решение.

 

 

 

 

  

За повече информация: https://www.clearcenter.com/blogs/timeline/next-generation-security-and-utm-solutions-with-hpe-and-clearcenter или https://www.hpe.com/h30683/us/en/hpe-smb/66%25-of-cyberattacks-are-aimed-at-small-business_1708687.html?jumpid=em_jznqepchiu_AID-510454519&em_taw_BG_nov18_eg-cdci_1708744_hpc_us_1708757_0&DIMID=EMID_2EA4E37F7EC4F4432D19F6F219771A16&mrm=1-4BVUP

В статията са използвани данни на:
https://www.usatoday.com/story/money/columnist/strauss/2017/10/20/cyber-threat-huge-small-businesses/782716001/