Please enter your username and password.
Please wait, loading ..
Please wait, loading ..

Samsung Solid State Drives вече могат да бъдат закупени от Поликомп

2011

30

June

30 юни, София: Успешното представяне на печатащите устройства, дисплей и преносими компютри на Samsung чрез дилърската мрежа на Поликомп естествено доведе до включването и на високотехнологичните дискове 470-та серия в портфолиото на дистрибутора. Samsung SSD 470 се предлага във варианти с 64 GB, 128 GB и 256 GB памет и вече могат да бъдат поръчвани.

Solid State Drive са устройства, заместващи хард дисковете, базирани на памет с постоянен запис, без механични въртящи се части. Те се поставят на мястото на стандартния харддиск в компютъра или като втори диск. Серията Samsung SSD 470 от корейския технологичен гигант обещава не просто по-висока скорост на четене, но и по-голяма надеждност от това, с което потребителите са свикнали.

От Samsung поставят специално ударение върху преимуществата на този метод за съхранение на данни:

Изключителна производителност - С интегрираната NAND флаш и триядрен контролер за паралелна обработка на информацията новата серия SSD 470 осигурява най-бързия възможен начин за достъп до данни. Според Samsung времето за зареждане е почти три пъти по-бързо от това на обикновените харддискове. Отлични времена за запис и четене – със скорост на четене от 250 MB/sec и на запис от 220 MB/sec, Samsung SSD 470 осигурява по-бързо зареждане на програми и приложения. Това означава, че можете да зареждате по няколко приложения едновременно, с минимално време за чакане и минимални смущения на работния процес.

Сигурност и икономия, ниска консумация на енергия - Липсата на движещи се части в SSD паметта прави Samsung SSD 470 както надежден, така и икономичен начин за съхранение на информация. Издръжлива на вибрации и удари при пренасяне, които са обичайни при ползването на преносими компютри, паметта е въоръжена и с алуминиева обвивка, която я предпазва от влияния на външната среда, като прах и корозия. Липсата на движещи се елементи пести и от енергията, която се консумира. Samsung SSD 470 употребява около 1/3 от енергията, необходима на конвенционалните харддискове като по този начин удължава живота на батерията, с ключово значение при преносимите компютри.

Безшумна работа
- за разлика от традиционните дискове с въртящи се пластини и подвижни глави, SSD дисковете са практически безшумни и не отделят почти никаква топлина.

С най-висококачествена технология и изключителен дизайн, Samsung SSD 470 комбинира безпрецедентно качество с ненадмината многозадачна производителност и надеждност. За пореден път продукт на Samsung се превръща в еталон за върхов ъпгрейд в изчислителната мощ. Игра, работа и сърфиране в интернет едновременно - Samsung SSD 470 може да се справи с всичко.