Please enter your username and password.
Please wait, loading ..
Please wait, loading ..

Управлявайте максимално добре бизнеса си

2023

25

Sept

Никога не подценявайте ролята на комутаторите (на разговорен език – суичовете). В днешната супердинамично развиваща се бизнес среда и налагащия се хибриден модел на работа малките и средни фирми определено се нуждаят от промени. Осигуряването за служителите на бърз, сигурен и надежден достъп до критични бизнес приложения за ускоряване на цифровата трансформация и непрекъсваемостта на бизнеса сега е по-важно от всякога.

Тук идва и ключовата роля на лидера в съвременния свят на мрежовите устройства – Cisco. Новите управляеми комутатори на компанията от серии Cisco® Catalyst™ 1200 и 1300 са достъпни ценово, но с множество новости. Това ги прави перфектни за „гръбнак на IT мрежата“ в търговски вериги, хотели и ресторанти, клонове на офиси или общо казано – за всеки малък и дори среден по големина бизнес. Елегантният им компактен дизайн ги прави идеални за инсталиране извън специализиран шкаф, напр. в магазини за търговия на дребно, офиси с отворен план или класни стаи. Ето и повече подробности.

Технологични новости

За разлика от тромавото управление на старите поколения управляеми суичове, инсталацията на новите модели е супер лесна (с нулево докосване „zero touch), а настройките на мрежата са опростени, което ускорява първоначалния процес. Предлагат усъвършенствани възможности и допълнителна оптимизация на мрежата, ускорявайки цялостната работа. Подобрените функции за сигурност повишават защитата на критичната за бизнеса информация и непрекъснатия процес на работа. Веднага даваме пример с инсталирания в новата серия чип ACT2, който помага за защита на хардуера от незаконни ъпгрейди, манипулиране на операционната система, заобикаляне на лицензи, подправяне на устройствата и кражба на пълномощия. При модела Catalyst 1300 е добавена и възможност за профилиране на потребителите и въвеждане на собствено устройство в мрежата (BYOD), наречена Radius Change of Authorization.

Cisco Catalyst 1200 и 1300 се предлагат с 1-гигабитови и 10-гигабитови Ethernet портове, като вариантите са различни - в комбинации от 8 до 48 порта. Използват мощен двуядрен процесор, работещ на 1,4 GHz и 1 GB DDR памет, което им помага да предложат два пъти по-висока скорост и четири пъти повече памет спрямо предишното поколение. Предлагат широк набор от опции за захранване по Ethernet (PoE), както и Perpetual PoE. Ако не сте запознати с последната функция – тя осигурява непрекъснато захранване на свързаните устройства, дори когато комутаторът се рестартира. Този факт прави работата на IoT устройства изключително стабилна.
И още подобрения – първото намалява консумацията на енергия с до 58% в сравнение с предишното поколение, второто се нарича Auto-surveillance VLAN (предоставяне на възможност за идентифициране на IP камери и задаване на автоматичен приоритет за качество на услугата), а третото е поддръжка на Bluetooth, позволяващ достъп до CLI или GUI на комутатора.

Ново ниво на производителност и надеждност

Моделите от сериите Catalyst 1200 и 1300 се администрират суперлесно с помощта на Cisco Business Dashboard – прекрасен централизиран инструмент за управление на иначе традиционно сложния интерфейс за управление на бизнес мрежите. „Дашбордът“ има интуитивен контрол, може да обединява управлението на няколко устройства и дори разполага с мобилно приложение. В същото време автоматизира внедряването, наблюдението и управлението на мрежовите устройства по време на целия им жизнен цикъл.

Комутаторите от сериите Cisco Catalyst 1200 и 1300 предлагат надеждна производителност и гарантират спокойствие, на което винаги можете да се доверите, когато става дума за решения от Cisco. Те са доказали качествата си през годините, но са и строго тествани, за да осигурят оптимална работоспособност на мрежата и непрекъсваемост на бизнеса. Новите модели ще получават софтуерни актуализации без изисквания за лиценз или абонаментна услуга, разполагат с едногодишен достъп до центъра за поддръжка на малкия бизнес и ограничена доживотна гаранция. Така че вече ще можете да управлявате бизнеса си още по-лесно и безпроблемно!