Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП – Най-голям ИТ Дистрибутор за 2014 год.

2015

8

юли

София - юли, 2015 – София - юли, 2015 – В началото на лятото бяха публикувани две от определящите класации за бизнеса и в частност ИT сектора в България: Капитал 100 – класация на 300-те най-големи бизнес организации в България – и IT TOP 100 на IDG. Според изнесените данни в 18-тото издание на IDG TOP 100, българският ИТ дистрибутор Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в страната.

Класациите са съставени по обективни критерии с данни от предоставените от дружествата отчети за 2014 г., както и от публични източници на информация като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ и др. Реализираните през изминалата година от Поликомп ръст от 15.5 % в сравнение с 2013 г. и оборот от 148.3 млн. лв. нареждат компанията на челна позиция в ИТ класацията на IDG и на 126-то място в класацията на най-големите фирми в България. Лидерското място на Поликомп като дистрибутор №1 в България е безспорен успех за компанията, която в продължение на 15 поредни години успява да запази водещата си позиция в ИТ сектора.

„Фокус на компанията ни винаги са били добавените услуги и предлагането на цялостни решения по проекти.“ – сподели Надежда Генова, Директор на Поликомп. „Успехите на фирмата през 2014 г. се дължат и на новите партньорства, които стартирахме през изминалата година. Поликомп беше избран и за партньор на годината от Microsoft, което е безспорен успех и признание за нас, показващ, че дългосрочният фокус и вложените ни усилия в обучението на канала се ценят на високо ниво.“ – коментира тя.

През 2014 г. Поликомп пое дистрибуцията на водещите производители на компютри, хардуер и мобилни устройства Asus и решенията за печат Lexmark. Добавянето на нови и световнопризнати марки към продуктовата гама на дистрибутора допринесе за допълнителното усъвършенстване на предлаганите от него услуги и решения, и даде възможност за реализирането на по-цялостни и комплексни бизнес проекти с неговите партньори.