Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Топ серията на Toshiba - KIRA се предлага за първи път в България

2015

27

май

София, България, 25 май 2015 г. – Премиум серията на Toshiba - KIRA™ официално дебютира и на родния пазар. 13.3-инчовият ултрабук се предлага в две конфигурации с избор между PixelPure™ (2560 x 1440) сензорен екран с IGZO технология или Full HD (1920 x 1080) матов IPS дисплей. Изисканият дизайн с тънък и елегантен профил с тегло от едва 1,1 кг и изключителната производителност определят KIRA™ като флагмана в редиците на Toshiba.

Производителност от ново поколение

Toshiba KIRA идва с новото 5-то поколение Intel® Core™ процесори, които предлагат повече производителност и по-висока работна ефективност при по-ниска консумация на енергия. Подобреният живот на батерията е с капацитет до 13 часа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure™ дисплей.

За топ производителността на KIRA™ се грижат 5-то поколение Intel® Core™ i7 процесори с Intel® HD 5500 Graphics. Оперативната памет е 8GB DDR3L, а съхранението на данни е поверено на бърз твърдотелен диск с обем 256GB. Full HD версията идва с предварително инсталиран Windows 8.1, докато моделът с PixelPure™ дисплей разполага с Windows 8.1 Pro 64-bit.

Дисплей без компромиси

Сензорният WQHD дисплей с изключително здраво Corning® Concore™ стъкло е сертифициран от Technicolor и има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество с резолюция 2560 x 1440, което прави 221 пиксела на инч. IGZO технологията гарантира внушителни цветове и дава своя принос за повишения живот на батерията, като едновременно с това осигурява ултраширок зрителен ъгъл. Full HD версията се отличава с матов IPS дисплей с 300 нита яркост и отлични ъгли на виждане.
Всеки дисплей е калибриран от Chroma Tune™ и сертифициран от Technicolor, като идва с предварително инсталиран Chroma Tune™ софтуер за Toshiba, който отговаря за оптималния контрол на цветовата гама според съдържанието и софтуерните приложения, които се използват.

Подобрено премиум изживяване

За своя звук флагманът на Toshiba разчита на премиум бранда Harman Kardon® и технологията DTS® Studio Sound. Налична е пълна гама от опции за свързване като 3 x USB 3.0 порта, 1 x HDMI® с поддръжка на Ultra HD и WiDi технология за безжично споделяне на съдържание. Елегантната клавиатура без рамка с подсветка разполага с ергономичен дизайн на клавишите. Корпусът от пресована магнезиева сплав придава на KIRA™ висока степен на издръжливост, а областите, които са изложени на най-голям натиск, са подсилени с шестоъгълни укрепващи елементи.

И двата модела от серията на Toshiba KIRА™ вече могат да бъдат закупени чрез дилърите на Поликомп.