Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Поликомп проведе обучение под наслов „Виж невидимото с LG”

2010

23

апр.

11 работни места към един компютър без допълнителна инвестиция в хардуер

София, 22 април 2010 г. - "Разходите за оборудване на офиса могат да бъдат намалени наполовина, ако вместо традиционните монитори се използват новите мрежови модели LG N Series. Иновационното решение позволява към един компютър или сървър да бъдат свързани до 11 екрана, които функционират като самостоятелни работни станции. Така с много по-малка инвестиция могат да бъдат създадени десетки отделни работни места", обявиха от LG Electronics по време на традиционните професионални обучения от инициативата „Поликомп партньорска академия”. Под наслов „Виж невидимото с LG”, Поликомп, съвместно с LG България, събра свои партньори, за да им представи най-новите технологии и продукти при мониторите. Презентацията бе проведена в учебния център на дистрибутора. Представители на дилърски фирми и журналисти имаха възможността да открият завладяващите черти на новите технологии от LG, да дискутират казуси от ежедневната им практика, както и да зададат своите въпроси към лекторите.

Освен осезаемо намаляване на първоначалната инвестиция, използването на мрежовите монитори LG N Series оптимизира бюджета и в дългосрочен план. Според изчисленията на LG Electronics, по този начин разходите за поддръжка могат да бъдат намалени с около 80%. Със 70% пък падат сметките за електричество от IT оборудването. Това от една страна се отразява положително върху бюджета, а от друга е изключително важна част от отговорната еко политика на модерните организации днес.

Още една добра новина е, че мрежовите монитори LG N Series не изискват допълнителна инвестиция в хардуер или софтуер, както и от допълнително обучение на персонала. Това решение е изключително лесно за инсталиране и поддръжка”, обясни Данко Иванов, Мениджър Маркетинг и продажби „Бизнес решения” в LG Electronics за България. „Всички тези възможности за оптимизация на разходите ги правят едно от най-умните решения, особено по време на криза. Затова очакваме тази година мрежовите монитори да завоюват сериозно място на пазара у нас”, допълни той и обяви, че през 2010 година се очаква компанията да представи нова серия, която позволява свързването на до 30 мрежови монитора към един компютър.

Допълнителен плюс е и изключителната гаранция Zero pixel, която дава възможност на всеки потребител да замени закупения монитор до 72 часа след покупката, ако забележи дори един изгорял пиксел. Това надвишава значително изискванията на световните стандарти ISO, които се прилагат от всички производители и е сериозна застраховка, въпреки че при LG броят на изгорели пиксели е изключително нисък – наблюдава се само в 0,6% от продуктите.

От 1-ви април Zero pixel гаранцията е валидна и за всички останали серии монитори, които компанията предлага на пазара у нас. На сериозен интерес от страна на потребителите вече се радва новата LED LCD линия Е50. Тя включва два 22-инчови и два 23-инчови модела, с което отговаря на засиления интерес към по-големи монитори. Според анализ на компанията, именно 22-инчовите екрани са на път да изместят традиционните 19-инчови лидери, а през последната година все по-често се търсят и по-големите 23 и 27-инчови модели. LG отчита още, че при покупка клиентите се интересуват най-вече от качеството на изображението, както и от намаляване на натоварването върху очите при дълга работа, като LED технологията на мониторите E50 осигурява и двете.

За “Поликомп партньорска академия”

Инициативата “Поликомп партньорска академия” е програма за обучение на търговци от фирмите-дилъри на Поликомп. Целта на академията е да улесни клиентите на дистрибутора в оферирането на продуктите, които той предлага на пазара,