Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

LG представи първия в света извит смартфон

2013

18

ноем.

София,ноември 2013 г. – LG Electronics (LG) официално представи революционния LG G Flex. Това е първият смартфон на пазара с извит екран, следващ контура на лицето на потребителя. G Flex е най-новото допълнение към серията висок клас устройства на компанията – G. В унисон с нейната концепция телефонът демонстрира патентовани от LG технологии на батерията и дисплея, които компанията представя за първи път на пазара. LG G Flex предлага и ново потребителско изживяване, вдъхновено от извитата му форма.

Форма + Функции: Дизайн, съобразен с естествените извивки

Дизайнът с вертикална извивка на LG G Flex намалява разстоянието между устата на потребителя и микрофона в сравнение с традиционните телефони, когато устройството се държи до ухото. Извивката на LG G Flex е съобразена със средностатистическото лице и допринася за по-доброто улавяне на гласа по време на разговор. Иновативната форма увеличава нивото на звука с 3dB в сравнение с плоските смартфони. Извитият дизайн осигурява по-добро хващане на устройството и по-голямо удобство при носене в задния джоб на ползвателя. В допълнение, потребителите могат да се насладят на визуално изживяване подобно на IMAX, докато гледат видео или играят на игри в режим Landscape. LG G Flex следва вече познатата от LG G2 концепция за преместване на бутоните на задния панел. Разположението на бутона Rear Key намалява възможността ползвателят случайно да изключи устройството и значително улеснява регулирането на звука по време на разговор.

Иновация в резултат на успешно партньорство
Създаването на LG G Flex е резултат от успешното сътрудничество с компаниите LG Display и LG Chem. G Flex притежава Plastic OLED (POLED) дисплей, с 6-инчов диагонал, който е първият, разработен и пуснат в масово производство специално за смартфони, екран. Изключително тънкият и лек POLED дисплей и извитият OLED панел са изработени от пластмаса вместо от стъкло. Това придава на LG G Flex уникална форма и здравина. Благодарение на технологията Real RGB, включваща червен, зелен и син субпиксел, POLED дисплеят предлага ярко и прецизно изображение.

Специално за G Flex, LG Chem разработи първата в света извита батерия. Тя из-ползва патентованата от LG Chem технология Stack & Folding, която намалява напрежението върху нейната обвивка и улеснява работата й. Въпреки че е изклю-чително тънка, батерията на LG G Flex има капацитет от 3,500mAh, осигуряващ й дълъг живот.

Технологии, вдъхновени от потребителя

Сред новите технологии, внедрени в LG G Flex, е и покритието на задния панел „Self Healing“. Еластичната обвивка може да се възстановява от ежедневни надрасквания, които получават телефоните без предпазни калъфчета. Така G Flex се запазва като нов за по-дълго време.

Ползвателите на LG G Flex ще могат да се насладят на богато разнообразие от музикално съдържание – MP3 записи с качество на CD формат или 24 bit/192kHz Hi-Fi плейбек. Вече добре познатите функции, които бяха представени с премиерата на LG G2, като KnockON, Guest Mode и Plug & Pop, са налични и при LG G Flex. В допълнение потребителите могат да се възползват от следните функционалности:
 

  • QTheater позволява бърз достъп до снимки, видео и YouTube съдържание направо от заключения екран. С докосване на екрана и приплъзване на два пръста по неговата крива приложенията се появяват с ефект на завеса в театрален салон;
  • Dual Window разделя 6-инчовия дисплей на два отделни прозореца и така допълнително улеснява мултитаскинга;
  • Swing Lockscreen променя изображението при заключен екран в зависимост от начина, по който се държи устройството;
  • Face Detection Indicator показва дали има лице на фокус като осветява диода на бутона Rear Key в зелено;
  • Camera Timer пресветва диода на бутона Rear Key, когато обратното броене започва;
  • Urgent Call Alert осветява диода на бутона Rear Key в червено, когато са регистрирани няколко последователни неприети обаждания от един и същи номер.