Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП – Най-голям ИТ Дистрибутор за 2011год.

2012

17

юли

Юли, 2012 – 15-та годишна класация на водещите високотехнологични фирми в България “ИКТ Топ 100” е  вече на пазара. Класацията е организирана от IDG България и подрежда участниците от сектора “Информационни и комуникационни технологии” според нивото на техните приходи за 2011 година на база на официални финансови документи.

12 поредни години Поликомп е най-големия ИТ дистрибутор в България, чийто приходи се формират само от дистрибуция на ИТ продукти. Компанията отново утвърди лидерските си позиции на пазара на информационни и комуникационни технологии в България, като стана ИКТ дистрибутор №1 в България и за 2011г. Тя бе обявена и за най-голямата българска ИТ компания според годишната класация на IDG „ИТ Топ 100”. Това е безспорен успех за Поликомп, която от 2000 година досега бележи непрекъснат ръст в развитието, подобрявайки своите финансови резултати.

„Изминалата 2011 година бе поредното предизвикателство пред ИТ дистрибуторите в България” – коментира Надежда Генова, Директор Поликомп. „За Поликомп тя бе успешна, сключихме договори за дистрибуция със Cisco и Lenovo. На пазара имаше леко преструктуриране на бизнеса между ритейл, електронни магазини, системни интегратори и СМБ дилъри, но ние успяхме навреме да отговорим на тези движения със съответните промени в нашата организация, така че всеки един дилър да получи максимално бързо и на най-високо ниво обслужването, от което се нуждае.” – добави още тя.

Класирането на Поликомп на челното място в класацията на IDG затвърждава позицията на фирмата, като компания, която дори в трудни условия на криза успява да преодолее проблемите, свързани с междуфирмена задлъжнялост, спад на ритейл бизнеса и др. Компанията успява не само да запази лидерското си място на ИТ пазара у нас, но и да реализира печалби и ръст, нареждащи я на І-во място сред най-успешните ИКТ компаниите в България.