Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

BenQ пуска следващо поколение образователни проектори със светлинен енджин BlueCore: LX60ST и LW61ST

2012

21

март

Признавайки, че технологията често е ключът към стимулиране и ангажиране на техните технически грамотни учащи се, педагозите постоянно се оказват изправени пред трудно решение, когато става въпрос за избор на ориентирано към потребителя решение за TCO прожекция, което да не прави компромиси с качеството и изпълнението. Световно прочутият доставчик на иновации за цифровия начин на живот и глобален експерт при DLP® проекторите BenQ направи този избор по-прост днес с пускането на LX60ST и LW61ST. Тези късо фокусни образователни проектори са първите в света, които включват светлинния енджин BlueCore на BenQ без съдържание на живак, за да предоставят превъзходни енергийна ефективност, високи показатели на прожекцията и моментална готовност, като спестяват пари и помагат на околната среда в същото време.

Конструиран да внася живот в изображенията, като в същото време запазва общите разходи за придобиване и експлоатация, авангардният светлинен енджин BlueCore използва по-скоро несравними качества на уникален лазерен източник на светлина, отколкото традиционната живачна лампа, за да се постигне до 90 % по-малко консумация от източника на светлина, както и:

• Средно 20 000 часа надеждна яркост в режим Eco
• Свръх високо съотношение на контраст 80 000:1 за брилянтни изображения и чисто и ясно съдържание
• Мигновено включване/изключване за пестене на време за загряване или охлаждане на проектора
• Ръчно регулиране на нивото на яркостта, за да отговаря на различна околна среда
• Светлинен източник без съдържание на живак, който е по-екологично чист и безопасен

Ние сме повече от доволни да обявим старта на нашите BlueCore проектори образование – казва Питър Чен, Вицепрезидент и Генерален Директор на Центъра за продуктови технологии на BenQ. – Нашата цел винаги е била да се внася по-високо ниво на свобода, производителност, простота и наслада в класната стая и BlueCore показва, че ние сме една голяма крачка по-близо да изпълнението на това обещание. Това доказва, че ние разбираме предизвикателствата, с които се сблъскват училищата и като лидер при образователните проектори DLP® трябва да станем активна част от решението.

Една от най-впечатляващите характеристики на проекторите на BenQ с BlueCore е способността за намаляване на консумацията на енергия от източника на светлина значително с до 90 %. Един лазерен източник на светлина може да бъде затъмнен само до 10 % от яркостта си. Това е модерна технология SmartEco с поддръжка на BlueCore, която оптимизира работата на системата на източника на светлина на проектора, за да внася впечатляваща яркост, по-дълъг експлоатационен ресурс на източника на светлина на проектора и висока енергийна ефективност в училищата.