Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Microsoft Touch Mouse поднася touch навигация за всички потребители на Windows 7.

2011

12

септ.

След десетилетия на зависимост от „point-and-click“ функционалността, мишката най-накрая се измени. В резултат на това, потребителите на Windows 7 ще се насладят на нов начин за комуникация с техните компютри.

Новата Microsoft Touch Mouse комбинира ползите от старата добре позната мишка ( която се разработва от 60-те години насам) заедно с така наречените „multitouch“ жестове.

Налична в България от началото на септември, „тази мишка предоставя на милионите потребители на Windows 7 естествен начин за навигация в операционната система „ - каза Скот Рокфелд, Директор продуктово управление за Майкрософт Хардуер Дивижън.
„Това е първия път, когато обединяваме точността от контрола на мишката с интерактивността, която „Touch“ технологията предоставя на потребителите“ добави той.

„Даваме ви контрол върху компютъра, който може да почуствате чрез пръстите си. Touch Mouse позволява на потребителя да върши всичко, което е правил с обикновената си мишка, като например „насочване и кликване“, но добавя „multitouch” функционалността, която позволява по-бърза и лесна навигация в Windows 7, единствено  чрез движения на пръстите“ каза Х. Бенко, инжeнерът ръководил проекта. „Тази мишка е направена да оптимизира работата с Windows 7“ добави той - „ Нещата, които правите всеки ден- минимализиране и максимизиране на прозорци, скролване из уеб страници, всичко това е достъпно на върха на мишката чрез докосване на пръста.“

Потребителят може да направлява Touch Mouse по няколко начина:
 

  • Движение на един пръст позволява скролване на 360 градуса из документа;
  • Движение на два пръста позволяват управлението на прозорците които ползвате, като ги минимализирате или максимизирате, и като ги местите наляво-надясно;
  • Чрез движение на три пръста може да контролирате целия си десктоп, като се премествате между активните прозорци, или чрез откриване или скриване на всички активни прозорци;
  • Чрез движение на палеца може да изпълнявате функциите “напред-назад“ в програми като Internet Explorer, PowerPoint, и Windows Photo Viewer.