Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

D-Link празнува 25 години от основаването си

2011

1

юни

София, 31 май, 2011 – D-Link, водещ доставчик комуникационни решения,  празнува своята 25-годишнина с подновено обещание за бъдещи иновации и отговорно лидерство в сферата на мрежовата и потребителска електроника. Създадена през 1986 година като разработчик на адаптери, D-Link се разраства бързо до световен мрежови гигант с утвърдена репутация за доставка на надеждни и достъпни решения.

Мрежовите технологии се промениха драстично през последните 25 години. Първоначално запазена територия само за правителството и академичните среди, сега те оказват влияние върху всеки аспект на ежедневието ни. Нарастващата роля на мобилните и облачните услуги в световен мащаб затвърдиха нуждата от надеждна мрежова инфраструктура. D-Link отговаря на предизвикателството на динамично променящия се пазар с гъвкави предложения: цифрови технологии, които позволяват на домашните потребители да използват напълно предимствата на т.нар. „частен облак”, а на компаниите и ИТ администраторите да управляват и развиват сигурни мрежи и услуги от следващо поколение.

Ценово ефективни, зелени и готови за IPv6

В унисон с развитието на мрежовата индустрия и миграцията към нови стандарти D-Link се стреми да сертифицира всички свои нови продукти по критериите за пълна IPv6 съвместимост. Някои от безжичните маршрутизатори на компанията първи получиха IPv6 Phase 1 сертификация от IPv6 форума още през 2006 година. От тогава D-Link е получила официалната гаранция за съвместимост за всичките си управляеми комутатори, включително и пълната гама Smart суичове. Layer 3 устройствата на компанията към момента поддържат IPv6 рутиране на трафика в допълнение на възможностите за управление по новия стандарт.

D-Link е водеща компания и по отношение на зелените технологии за защита на околната среда и намаляване консумацията на електроенергия. Преди няколко години, подобно на текущите IEEE зелени стандарти, бе разработена сертификацията D-Link Green™. Тя предоставя на бизнеса възможност да внедрява енергийно ефективни технологии, които отговарят изцяло на екологичните изискванията за производство и експлоатация на подобни решения. D-Link бе първият доставчик, произвел и предложил на пазара Wi-Fi рутери за дома с логото Green, които могат да спестят до 40 процента* от използваната за захранване електроенергия. При ратифицирането на зеления стандарт от IEEE през октомври 2010 D-Link вече бе представил свой комутатор, изцяло съвместим с тези изисквания. Компанията работи върху съвместимостта с новите IEEE стандарти и за цялото си портфолио от корпоративни продукти.

*Максимално спестяване на електроенергия в сравнение с традиционен комутатор на D-Link, който е свързан с 20m Ethernet кабел в мрежата и в рамките на един 24 часов период работи активно 10 часа и е изключен в останалите 14.
Новата разработка на D-Link - Auto Surveillance VLAN, насочена към малкия и средния бизнес, подчертава потенциала на компанията като доставчик на цялостни решения. Подобна възможност за комбинация между IP базирано видео наблюдение и информационни мрежови услуги е изключително атрактивна за бизнеси, търсещи ефективна оптимизация на ИТ бюджетите.

Антъни Лей, ръководител на отдел Бизнес Решения в D-Link коментира: „Auto Surveillance VLAN е предложение, на което малките и средните предприятия трудно биха отказали. Силата му е в отличното ценово позициониране, буквално нулевото време и ресурси за конфигурация, комбинирани с качествени мрежови услуги.”